TURUNKAN BERAT BADAN SELEPAS BERSALIN

Jom slim lepas bersalin. Bukan slim macam sebelum bersalin, tapi lebih daripada tu, macam zaman belum kahwin pun boleh! Saya nak share kisah saya sendiri menurunkan berat badan. Baju yang sama, tuan badan sama tapi berat badan berbeza! Nampak tak kelonggaran baju tu...

PENGALAMAN BERPANTANG DENGAN CONFINEMENT LADY- Part 2

Baca DI SINI untuk Pengalaman Berpantang dengan Confinement Lady Part 1.   Selepas lunch saya akan pam susu lagi sekali dan direct susukan baby Eisya sebelum berehat. Biasanya masa rehat dari pukul 3 – 5 petang saya akan gunakan untuk scroll Facebook, settlekan urusan...

PENGALAMAN BERPANTANG DENGAN CONFINEMENT LADY- Part 1

Nama Confinement Lady saya kak Anda, berasal dari Surabaya  dan sudah 23 tahun tinggal di Malaysia. Memang dah lama dia jaga orang berpantang, semua petua lama dan moden dia master, saya sangat berpuas hati dengan khidmat yang Kak Anda berikan. Kak Anda mula jaga saya...

CONFINEMENT LADY, PERLU KE?

Alhamdulillah, saya baru sahaja sebulan menjalani proses berpantang untuk anak ketiga kami, Eisyanoor Radhwa Binti Noor Khamirul Azwan.  Untuk berpantang kali ni, saya telah menggunakan khidmat Confinement Lady kerana saya nak berpantang di KL bersama suami dan...

RESEPI IKAN SINGGANG TERENGGANU YANG SEDAP DAN MUDAH

Ikan singgang memang sedap, lagi-lagi kalau dimakan bersama sambal belacan/budu/tempoyak dan ulam-ulaman. Boleh jadi bertambah-tambah nasi. Lauk ikan singgang ni antara lauk yang mudah dimasak dan yang paling penting ianya sihat kerana dimasak secara rebus, tiada...

PAKAIAN DALAM UNTUK IBU C-SEC

  Hari ni saya nak kongsikan tips yang bagi saya sangat-sangat penting untuk ibu-ibu yang bakal melahirkan baby dengan cara pembedahan atau c-sec. Perkara ini sering dilupakan dalam kesibukan kita menyediakann kelengkapan bayi dan persediaan beg kita ke hospital....

SET BERSALIN SHAKLEE

Tempoh berpantang adalah tempoh penting untuk merehatkan tubuh ibu dan memperbaiki serta mengembalikan fisiologi tubuh ke keadaan seperti sebelum hamil. Oleh itu, pemilihan makanan tambahan semasa tempoh berpantang adalah sangat penting dan perlu diambil perhatian.  ...