RESEPI CUCUR BILIS LEMBUT DAN MUDAH

Bila jadi ibu ni, kadang-kadang kita rasa malas nak masak atau keluar beli lunch di luar. Tapi mengenangkan ada 3 perut lain yang perlu di isi (perut anak-anak comel la) maka paling tidak pun, kena juga la masak makanan yang simple tapi mengenyangkan mereka. Dah tak...

RESEPI GRILLED CHICKEN WRAP YANG SEDAP

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua kawan-kawan pembaca yang Kak Jeki hargai. Hari ni saya nak share 1 resepi mudah bersempena dengan bulan Ramadhan yang akan tiba lagi 3 hari. Resepi ni nama omputehnya Grilled Chicken Wrap Kak Jeki’s Style :). Macam best...

RESEPI AYAM PANDAN BAKAR YANG SEDAP

Sejak berpindah ni, seronok pula tengok pohon daun pandan merimbun kat belakang rumah. Dulu duduk apartment kat KL, daun pandan pun kena beli. 4 helai 50 sen tau. Dah la daun pandan kecik dan kecut, tak segar langsung. So bila dah geram tengok rimbunan daun pandan...

RESEPI IKAN SINGGANG TERENGGANU YANG SEDAP DAN MUDAH

Ikan singgang memang sedap, lagi-lagi kalau dimakan bersama sambal belacan/budu/tempoyak dan ulam-ulaman. Boleh jadi bertambah-tambah nasi. Lauk ikan singgang ni antara lauk yang mudah dimasak dan yang paling penting ianya sihat kerana dimasak secara rebus, tiada...

RESEPI AYAM PERCIK

RESEPI AYAM PERCIK Assalamualaikum semua.. Hari ni hari Sabtu, selamat bersantai di hujung minggu bersama keluarga semua. Weekend macam ni la seronok nak berehat sambil temankan anak-anak bermain kan. Kalau rajin, masa ni la nak bersilat di dapur memasak makanan...