SELAMAT HARI LAHIR SUAMIKU

Tribute ini saya nukilkan khas buat suami saya bersempena dengan ulang tahun hari lahirnya pada hari ini, 15 Julai 2018. Kisah yang tidak pernah diceritakan pada sesiapa, tentang permulaan perkenalan kami hinggalah ke hari ini. Sambil menulis, sambil throwback gitu ūüôā...

SHAKLEE NATIONAL CONVENTION 2018

SHAKLEE NATIONAL CONVENTION 2018 ALHAMDULILLAH.. Sabtu lalu sekali lagi saya dan rakan-rakan SID seluruh Malaysia diraikan oleh Shaklee Malaysia dia tas segala usaha penat lelah kami sepanjang tahun 2017. Saya dan suami dijemput sebagai penerima Incentive Trip Stage...

RESEPI CUCUR BILIS LEMBUT DAN MUDAH

Bila jadi ibu ni, kadang-kadang kita rasa malas nak masak atau keluar beli lunch di luar. Tapi mengenangkan ada 3 perut lain yang perlu di isi (perut anak-anak comel la) maka paling tidak pun, kena juga la masak makanan yang simple tapi mengenyangkan mereka. Dah tak...

IMPIAN BERGELAR WORKING AT HOME MOM (WAHM)

Assalamualaikum semua. Hari ini saya nak bercerita tentang satu impian saya yang dah pun tercapai ALhamdulillah. Akhir tahun 2016, banyak keputusan besar yang kami suami isteri buat. Bermula dengan saya meletakkan jawatan saya sebagai Assistant Manager AmBank pada...

MELANCONG KE ITALY 2015 – PART 1

Assalamualaikum dan apa khabar buat semua pengunjung Vitaminurul.com hari ini. Semoga hari anda dirahmati oleh Allah selalu. Sebulan lebih sudah berlalu Vitaminurul Italy Trip, tapi kerana kekangan masa, baru hari ini saya berpeluang menulis.   Kunjungan ke Italy saya...

VIVIX: MENCEGAH & MERAWAT DIABETES

¬†‚ÄúMalaysia di tangga ke-10 di dunia dengan jumlah penghidap kencing manis teramai‚ÄĚ -Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) ¬† Adakah anda salah seorang daripada penyumbang kepada statistik ini? Kita di Malaysia seolah-olah sudah memandang ringan kepada penyakit diabetes...

AZAM BARU 2017!

Demam agaknya tuan rumah Vitaminurul.com ni malam ni. Hangin x de, ribut x de tiba-tiba buat entry tentang azam baru 2017. Nak kata sekarang awal tahun, dah tengah2 tahun dah pun. Hai cik kak, sekarang ni baru 2015.. Lammmbatt lagi tahun 2017 tu..   Haha.. Tapi itulah...

KEPENTINGAN MULTIVITAMIN UNTUK KANAK-KANAK

Lihat apa hidangan sarapan yang disediakan di kantin-kantin sekolah di negara Jepun, Korea, Sweden dan Perancis. Bagus bukan? Hidangan yang semestinya lengkap dengan nutrisi berdasarkan piramid makanan yang disarankan untuk kanak-kanak yang sedang membesar dan...

CASH ON DELIVERY PRODUK SHAKLEE UNTUK WARGA TERENGGANU

Berita gembira buat warga Terengganu dan sekitarnya yang ingin  mendapatkan vitamin Shaklee, anda boleh mendapatkan semua vitamin dan produk Shaklee secara Cash On Delivery (COD) dari agen-agen sah Vitaminurul.com. Anda dapat menjimatkan kos poslaju dan hanya perlu...