Siapa kat sini yang ada tangan sensitif? Tangan akan menggelupas dan boleh jadi luka teruk disebabkan sabun pencuci? Saya nak share pengalaman saya yang memang memiliki sepasang tangan yang sangat-sangat sensitif. Dan bagaimana saya mengatasi masalah besar saya tu. Maklumlah bila dah jadi isteri dan ibu ni, tak kan lah nak jadikan alasan tangan sensitif untuk tak basuh pinggan. Nak atau tak nak, tugas tu terpaksa juga kita buat kan?

 

Alhamdulillah last week saya telah mengadakan majlis open house sempena Aidilfitri dan majlis sambutan hari jadi untuk anak sulung saya. Dua tiga hari bergelumang dengan pinggang mangkuk & bekas buffet kat sinki lepas open house, tapi tangan saya steady je.

sabun-pencuci-pinggan-untuk tangan sensitif 2

Dulu-dulu, sebelum kenal Shaklee Dish Wash ni, saya paling tak suka basuh pinggan. Kalau rewang tu, memang cuba elak tugas basuh pinggan kalau boleh. SEBAB TANGAN SAYA SANGAT SENSITIF! bukan sebab saja-saja malas ye.

Sabun biasa akan buat tangan saya KERING, MERAH, MEREKAH dan seterusnya LUKA! Seriously memang seksa. Bayangkan nak bengkokkan jari, crack! kemudian berdarah. 

 

Nak buat IC baru masa remaja dulu, memang tak pernah lepas. SEBAB KULIT JARI SAYA ROSAK, TAK NAMPAK COP JARI! Nak read cop jari kat terminal biometrik di bank tu tak payah cakap la, sokmonya tak lepas. Urusan selalu tergendala akibat kulit tangan saya yang rosak akibat penggunaan sabun basuh pinggan/baju.

 

Ini adalah kerana kebanyakan pencuci pinggan mangkuk di pasaran mengandungi sufraktan berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti diehtanolamine (DEA) dan sodium dodecylbenzensulfonate. Kedua-dua bahan ini boleh menyebabkan kulit menjadi kering dan nipis.

sabun pencuci pinggan untuk kulit sensitif

GET CLEAN HAND DISH WASH LIQUID CONCENTRATED

16 OZ / 473ML, RM46.25

 

Syukur sekarang semua tu bukan masalah lagi lepas kenal Get Clean Hand Dish Wash Liquid Concentrated Shaklee. Sabun basuh pinggan untuk tangan sensitif ini sangat istimewa kerana:

  • Bebas bahan kimia yang menyebabkan iritasi pada kulit dan mata
  • Diperbuat daripada bahan semulajadi iaitu daripada hampas kelapa dan jagung
  • Memelihara kelembutan kulit, sesuai untuk kulit sensitif
  • Formula pekat yang sangat menjimatkan dan tahan lama
  • Membersih dan menanggalkan kotoran dengan berkesan
  • Berbuih dengan banyan dan harum
  • Mesra alam dan organik, malahbotolnya juga adalah biodegradable dan boleh dikitar semula.

sabun-pencuci-pinggan-untuk tangan sensitif 3

Saya dah jumpa solusi kulit tangan sensitif saya. Tak ade dah nightmare tangan merekah dan berdarah sebab rajin buat kerja rumah. Korang yang ada masalah sama macam saya, wajib dapatkan dan try Dish Wash Shaklee ni sebotol.

 
Untuk info lanjut atau pesanan produk Shaklee:

Sms / Whatsapp : 017-423 8980
Pm di fb : Jacky Bass (SID 889149)
Pengedar Shaklee Di Gong Badak, Unisza & UMT, Terengganu.

Related Post