SET KESUBURAN SHAKLEE

Kesuburan merupakan salah satu isu kepada segelintir pasangan yang baru berkahwin atau bertahun lama sudah berkahwin. Sebagai manusia, kita perlu selalu berdoa dan yakin dengan rezeki yang ditetapkan oleh Allah. Di samping itu, kita boleh berusaha dengan pelbagai cara dan usaha untuk mendapatkan zuriat . Antara usaha yang dapat dilakukan adalah dengan mengamalkan pemakanan dan nutrisi yang betul untuk menyokong persenyawaan ovum dan sperma yang berkesan.

 

Berikut adalah di antara sebab sukar untuk hamil :

    Hormon tidak stabil
    Stress
    Haid tidak tetap
    Masalah keputihan yang melampau
    Berat badan berlebihan
    Pemakanan yang tidak sihat seperti air bergas dan makanan segera
    PCOS, fibroid dan masalah rahim tidak kuat

 

CADANGAN SET KESUBURAN SHAKLEE UNTUK SUAMI & ISTERI

set kesuburan shaklee

Pemilihan supplemen yang sesuai boleh membantu untuk meningkatkan kesuburan pasangan suami isteri dan membantu dalam kejayaan proses persenyawaan sperma dan ovum. Set Kesuburan Suami & Isteri ini terdiri daripada:

Untuk suami
1) Vitamin E
2) Zinc Complex

Untuk isteri
1) GLA Complex
2) Alfalfa Complex
3) B-Complex

 

Berikut adalah khasiat-khasiat setiap vitamin yang dicadangkan di dalam Set Kesuburan Suami & Isteri ini:

set kesuburan shaklee 1Vitamin E Complex

  • Penting dalam melindungi dan meningkatkan kesihatan sel tubuh termasuk organ-organ pembiakan,telur dan sperma
  • Dilengkapi dengan selenium, gabungan vitamin E dan selenium mampu meningkatkan pengeluaran sperma yang berkualiti. Selain itu, selenium yang hilang dapat digantikan dalam air mani
  • Dilengkapi dengan ekstrak biji anggur yang sangat berkhasiat dan memberi kesan maksimum
  • Meningkatkan system reproduktif lelaki dengan lebih baik
  • Meningkatkan daya sensual kepada kedua-dua suami dan isteri , Vitamin E juga dikenali sebagai “Vitamin Cinta”

 

set kesuburan shaklee 2ZINC COMPLEX

  • Membantu dalam mengoptimumkan fungsi kelenjar prostat dan membantu mengurangkan potensi mendapat kanser prostat
  • Berperanan dalam proses pembentukan gen pada DNA
  • Juga berfungsi untuk kesuburan wanita kerana zink dapat melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina

 

set kesuburan shaklee 3GLA COMPLEX

  • Membantu tubuh menghasilkan cecair serviks yang berkualiti bagi  membolehkan sperma menuju ke arah ovum dengan baik
  • Membantu tubuh menghasilkan cecair kesuburan yang memberi ruang untuk sperma terus hidup dalam tiub folopio selama 5 hari
  • Mengandungi Vitamin E yang membantu memerangi radikel bebas dan menghalang ovum teroksida di dalam rahim
  • Mengandungi biji borage yang mampu membetulkan hormon yang tidak seimbang dan membetulkan kitaran haid
  • Membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut dan memperbaiki masalah haid tidak teratur

 

set kesuburan shaklee 4ALFALFA COMPLEX

  • Membantu mengatasi masalah keputihan, haid tidak teratur dan PMS seperti senggugut
  • Membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti kacip fatimah)
  • Mengatasi masalah rasa sakit kepada isteri ketika hubungan seks
  • Membersihkan vagina

 

set kesuburan shaklee 5B-COMPLEX

  • B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yg sihat dan membantu pengeluaran antibodi badan
  • Mengandungi asid folic yg diperlukan sepanjang kehamilan bagi membantu kehamilan yang sihat dan mengelakkan bayi mengalami spina bifida
  • Memelihara sistem saraf dan berfungsi sebagai anti-stress

 

Berikut adalah beberapa testimonial pengguna-pengguna Set Kesuburan Shaklee yang telah berjaya hamil:

Testimonial 1

set kesuburan shaklee c“Alhamdullillah bsyukur sy ke hadrat Allah swt kerana dengan izinNya sy kini hamil dengan bantu dan usaha mengamalkan makanan tambahan dari Shaklee. Bukan nak berbangga diri tapi ini lah hakikatnya.

Pada mulanya sy terkilan dan sedih kerana keguguran pada 10 Mei 2013 tetapi berkat doa dan usaha sy disahkan hamil pada 16 Oktober 2013 di mana usia kandungan sy telah mencapai ke 5 minggu ketika itu.

Sy tidak sangkal akan kehebatan vitamin Shaklee ni kerana sy tidak berpantang mahupun berurut setelah mengalami keguguran pd Mei lalu. Malah sy xjaga makan lgsg.. sy hanya amalkan GLA + Vita E + ESP…!! Kemudian, apabila disahkan hamil, sy amalkan ESP + B Complex + Vitalea + Chewable Vita C.. Alhamdullillah tidak ada alahan teruk tetapi sekadar mual-mual mgkn kerana perubahan hormon.

Kini, cinta sy pd Shaklee sangatlah menebal! Bukan sahaja berkesan, malah selamat dan semulajadi.. Kepada mereka yg masih ragu-ragu, rasakan dahulu sebelum menilai..”

– Pn. NurFatihah Sulaiman

 

Testimonial 2

set kesuburan shaklee a“Saja nk share testimoni kt sini… Saya berkahwin hampir setahun…. saya mula ambil produk shaklee utk kecantikan kulit bermula april tahun lepas.. selepas saya berkahwin saya ambil ESP, vitamin E & Shaklee Collagen.. ada juga ambil GLA Complex utk period saya…. sejak berkahwin saya dan suami memang selalu je travel… kadang2 atas urusan kerja… kadang2 jalan2 je… Belum terfikir nak ada baby.. walaupun kami x pernah merancang.. mungkin belum ada rezeki..

Tapi.. lepas tengok kawan2 yang baru je kawin… terus je preggy.. membuatkan saya mula merasa yang saya pun teringin utk mengandung. Memang tak nak tunggu lagi… April lepas…saya contact ibu saudara saya merangkap shaklee distributor.. dia cadangkan saya ambil vitalea, b complex dan vitamin C di samping meneruskan GLA complex… untuk suami ambil vitamin E & Zinc utk kesuburan lelaki…

Harini, sudah 1 mnggu period saya lewat… tekak mula rasa mual, pinggang rasa lenguh2… saya rasa pelik.. pagi tadi… sebelum mandi… saya terdetik utk cuba buat upt… memang ada je simpan dalam laci, since saya ni memang bekerja di hospital. Lepas saya titikkan urine pada alat tu… saya biarkan je.. dan pergi mandi…. lepas dh siap mandi… saya lihat sekali imbas je alat tu..saya terkejut sbb ‘positive’ saya terus kejutkn suami saya…die sangat teruja..tak tau nak cakap apa…smpai je di tempat kerja..saya recheck,but still same ‘positive’…. Then saya ke gyne dctor utk scan.. alhamdulillah… janin sudah terbentuk dan berkeadaan amat baik di dalam rahim saya…

Alhamdulillah sekali lagi…. saya hamil selepas 2 bulan selepas mengamalkan set kesuburan Shaklee utk suami & isteri… kawan2 yang sedang mencuba jangan berputus asa ya… lambat atau cepat itu semua atas rezeki masing2.. yang penting Usaha…”
-Pn. Marimar Er

 

Testimonial 3

set kesuburan shaklee b

 “Alhamdulillah……Alhamdulillah…Alhamdulillah….

Selama ni sy hanyalah pembaca setia SGL, namun hr ni sy nk berkongsi cerita dgn semua kngkawan d’sini… Sy mengandung 4mgggu, walaupun sy disahkan PCOS. Period sy regular, namun berat bdn yg b’tmbah m’gngu thp k’suburan sy. Sy t’pksa m’ngambil clomid + metmorfin ats nsht Pakar O&G. Sy xhbis lgk consume GLA +Alfalfa+Omega…dan utk pngetahuan semua pembaca jg, sy br menjalani operation pd November 2012 yg lalu krn “ectopic pregnancy”. Alhamdulillah, t’gerak hati nk cuba Shaklee ni ats nasihat Norliza Ibrahim, sy mula consume Shaklee 1 Jan 2013, smlm sy check UPT +ve. last period sy 25 Disember 2012…Ya Allah syukur.. sgt2. Kpd yg m’ngidap PCOS spt sy, In Sha Allah ada jln nya, Usaha+Doa+Ikhtiar…”
– Pn. Azuraini Abd Majid Aju

 

Jika anda antara yang berhasrat ingin berikhtiar untuk mendapatkan zuriat dengan Set Kesuburan Shaklee, boleh hubungi kami untuk konsultasi lengkap.

 
Shaklee Independent Distributor:

NURUL ZAKEYAH
WhatsApp/sms: 017-423 8980
COD: KLCC & Batu Caves
vitaminurul@gmail.com