Teman Kesihatan & Kecantikan Anda
  • Home
  • TENTANG KAMI
    • PENGEDAR SHAKLEE GONG BADAK, UNISZA & UMT, TERENGGANU
  • PRODUK SHAKLEE 2018
    • HARGA PRODUK SHAKLEE
  • SET KESIHATAN SHAKLEE
    • SET KESUBURAN SHAKLEE
    • SET HAMIL SHAKLEE
    • SET BERSALIN SHAKLEE
    • SET BREASTFEEDING SHAKLEE
    • SET KECANTIKAN SHAKLEE
  • DAFTAR KEAHLIAN
  • HUBUNGI KAMI
    • CARA ORDER
    • PENGEDAR SHAKLEE AKTIF SELURUH MALAYSIA 2018

SHAKLEE BUSINESS LEADERS NATIONAL CONFERENCE 2017

Posted on February 21, 2017 by Nurul Zakeyah

SHAKLEE BUSINESS LEADERS NATIONAL CONFERENCE 2017

 shaklee business leaders

Pada Sabtu lepas, 18 Februari 2017,  kami leaders Shaklee seluruh Malaysia telah berkampung di Sunway Pyramid Convention Centre atas jemputan Shaklee bagi membentangkan bisnes plan yang Shaklee telah sediakan untuk cycle 2017 dan 2018. Memang cukup mengujakanlah kalau event yang Shaklee buat ni, tak pernah lah tak special. Terasa diriku begitu berharga gitu.

 

Conference ni special untuk Shaklee leaders, by invitation sahaja. Semuanya free tak ada kena beli tiket ke apa. Hanya yang layak sahaja dapat join. Masa Shaklee hantar invitation kepada saya, macam-macam benda nak kena consider dalam kepala. Maklumlah sekarang ni kami dah duduk di Terengganu, bukan macam dulu masa tinggal di Batu Caves. Nak kena minta husband cuti, anak-anak lagi. Tapi saya RSVP je dulu dan visualize je yang saya dan husband dah pun duduk dalam Sunway Pyramid Convention Centre, sedang dengar CEO Shaklee Corporation, Roger Barnett berucap di pentas.

CEO Shaklee Corporation, Mr. Roger Barnett sedang berucap di pentas Shaklee Business Leaders National Conference 2017.

 

Dari Plan A ke Plan B ke Plan C, akhirnya ke Plan D, berjaya juga saya sampai ke majlis yang penuh aura ini. Kisah corner sini-sana tu hanya suami dan adik saya yang tahu. Terima kasih sangat dengan sokongan dari kesayangan saya ni, tanpa mereka saya bukanlah siapa-siapa.

shaklee business leaders 1

On the way ke Sunway Pyramid Convention Centre, terima kasih suami untuk segala sokongan yang diberikan dari dulu hingga kini.

 

Tema Shaklee Business Leaders National Conference yang pertama kali diadakan ini ialah BUILD TO LAST, sangat kena dengan perjuangan kami sebagai ketua untuk memgukuhkan empayar bisnes kami dengan menjadi mentor kepada dowlines kami. Mereka adalah tanggungjawab yang perlu kami gilap sebaiknya. Shaklee is people business, we create leaders among us.

shaklee business leaders 3

Helen Lam, President of Shaklee Malaysia sedang membentangkan plan yang bakal Shaklee laksanakan sepanjang tahun ini.

 

Tetamu-tetamu yang Shaklee jemput khas untuk bersama kami pada hari ini cukup istimewa. Antaranya adalah Mr. Roger Barnett, CEO of Shaklee Corporation, Dr. Bruce Daggy dan Mr. Les Wong iaitu saintis-saintis dari Shaklee, juga tidak ketinggalan celebrity doctor Dr, Rajbans Singh, President of The Malaysian Wellness Society. Walaupun jadual Roger Barnett sangat padat, beliau tetap sudi meluangkan masa bersama kami di Malaysia walaupun beliau datang ke sini tidak sampai 24 jam. Terharunya!

 

Antara topik yang dibentangkan ialah tentang:

 

1) BISNES

- Apakah yang terbaru dan ter’panas’ menanti semua Shaklee Independent Distributors pada cycle 2017 & 2018 ini

- Sokongan yang bakal dilaksanakan oleh Shaklee i.e ibu pejabat Shaklee yang baru, Starter kit membership yang baru, sales & marketing materials, dan juga koleksi premium items/free gift yang akan dikeluarkan oleh Shaklee.

- 2018 incentive regional trip ke Bangkok & international trips menaiki cruise melawat 3 buah negara Eropah dan 7 buah bandaraya di sana.

 

2) PRODUK

- Forum bertajuk ‘Do Supplement Works’ di mana 2 orang doktor daripada Sunway Medical Centre dan The Malaysian Wellness Society dijemput menjadi panel, di samping pakar nutrisi dan ketua saintis dari Shaklee Corporation.

- Landmark study

- Landmark study 11

 

Saya sangat suka menghadiri event yang dianjurkan oleh Shaklee kerana setiap majlisnya pasti mempunyai aura yang hebat. Saya pasti akan rasa overwhelming sampai rasa nak menangis! Berjumpa dengan orang-orang yang hebat memang lain benar rasanya. Balik dari conference melimpah-limpah idea untuk saya buat bantu team Raudhah saya menjadi lebih hebat!

shaklee business leaders 4

Wrist band yang hanya akan menyala jika audien bertepuk tangan dengan penuh semangat.

 

16864609_10154676905684093_898315974964195290_n

Anak-anak team Raudhah saya yang dapat hadir pada kali ini. Mer eka merupakan leaders yang cukup hebat dan pasti akan cemerlang pada tahun 2017 ini.

 

shaklee business leaders 7

Adik-beradik MSE saya bersama ummi kami Master Nadiah Suhaidi, saya sangat berterima kasih kerana beliau telah memperkenalkan saya dengan Shaklee.

 

16832313_10154676906049093_9112723991660278982_n

Sebahagian daripada 300 orang leaders family besar kami di S2U di bawah bimbingan Master Iffah Anuar, mentor kami yang sangat hebat.

 

Selain daripada seronok bertemu muka dengan kawan-kawan seperjuangan, perkara istimewa yang saya selalu tunggu-tunggu di majlis anjuran Shaklee adalah hadiah-hadiah surprise daripada Shaklee. Dah la majlis free, makan hotel dari pagi, tengahari sampai ke minum petang, dapat ilmu dan semangat yang luar biasa, dapat pula macam-macam hadiah daripada Shaklee, macamana lah kami tak sayang Shaklee kan? Shaklee sanggup berhabis menjadikan setiap majlis anjurannya hanya yang terbaik.

shaklee business leaders 6

Starter kit baru, Landmark Study booklet, thumbdrive, mug, note book, pill box dan wrist band Shaklee yang saya dapat dari goody bag majlis ini.

 

Tak sabar rasanya nak tunggu Shaklee National Conference 2017 pula yang bakal diadakan pada bulan April ini. Dengan momentum bisnes Shaklee yang sangat memberangsangkan kini, saya yakin 2017 akan menjadi tahun yang sangat hebat untuk team Raudhah saya melebarkan empayar kami di seluruh Malaysia.

 

Doakan kami di team Raudhah saya untuk dapat menjadi Shaklee Independent Distributor yang hebat, yang dapat membimbing semua rakyat Malaysia untuk mengamalkan cara hidup yang sihat.

Untuk info lanjut atau pesanan produk Shaklee:

Sms / Whatsapp : 017-423 8980
Pm di fb : Jacky Bass 
Pengedar Shaklee Di Gong Badak, Unisza, UMT, Terengganu.
Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Posted in Agent Shaklee Terengganu, Keistimewaan Menjadi Ahli Shaklee, Keistimewaan Shaklee/SID, My Shaklee Story, Peluang menjana pendapatan bersama Shaklee, Pengedar Shaklee Gong Badak, Pengedar Shaklee UMT, Pengedar Shaklee Unisza, Shaklee, Shaklee Business Leaders National Conference, Sunway Hotel Resort & Spa |
« PROMOSI LECITHIN & ALFALFA COMPLEX, BELI 1 PERCUMA 1!
PENGEDAR SHAKLEE AKTIF SELURUH MALAYSIA 2017 »

Leave a comment Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

HUBUNGI SAYA

nurul zakeyah

 NURUL ZAKEYAH | SID: 889149

Whatsapp: 017-423 8980

Email: vitaminurul@gmail.com

Instagram: @vitaminurul.com_shaklee

Cash On Delivery: 

Kuala Terengganu & Gong Badak, Terengganu.

ADD ME ON FB

Jacky Bass

Create your badge

SET KESIHATAN

set kesuburan shaklee a   set kehamilan shaklee   set bersalin shaklee   set breastfeeding shaklee   set kecantikan shaklee   set slimming shaklee   YOUTH skincare   detox

JACKY TRAVEL

TOKYO 2016

ITALY 2015

BALI 2015

DALAM MALAYSIA

JACKY & ANAK-ANAK

KEHAMILAN

SCAN 4D/3D

FPP HOSPITAL SELAYANG

BERPANTANG

PENYUSUAN SUSU IBU

SEMI-SOLID FOOD

JACKY MASAK

RESEPI NASI

RESEPI AYAM

RESEPI IKAN

RESEPI DAGING

Recent Posts

  • RESEPI CUCUR BILIS LEMBUT DAN MUDAH
  • SKINCARE YOUTH SHAKLEE
  • CUTI-CUTI DI BUKIT GAMBANG SAFARI PARK PAHANG
  • PERCUTIAN 2D1N DI BUKIT GAMBANG RESORT, PAHANG
  • PROMOSI VITALEA FOR CHILDREN SHAKLEE

ARKIB

  • March 2018 (2)
  • December 2017 (2)
  • November 2017 (2)
  • October 2017 (3)
  • September 2017 (5)
  • August 2017 (3)
  • July 2017 (3)
  • June 2017 (1)
  • May 2017 (2)
  • April 2017 (1)
  • March 2017 (2)
  • February 2017 (3)
  • January 2017 (5)
  • December 2016 (5)
  • November 2016 (1)
  • October 2016 (3)
  • September 2016 (3)
  • August 2016 (1)
  • June 2016 (3)
  • May 2016 (5)
  • April 2016 (2)
  • March 2016 (2)
  • February 2016 (1)
  • January 2016 (6)
  • December 2015 (1)
  • November 2015 (4)
  • October 2015 (4)
  • September 2015 (3)
  • August 2015 (5)
  • July 2015 (4)
  • June 2015 (3)
  • May 2015 (6)
  • April 2015 (4)
  • March 2015 (2)
  • February 2015 (5)
  • January 2015 (5)
  • December 2014 (2)
  • November 2014 (4)
  • October 2014 (4)
  • September 2014 (1)
  • August 2014 (3)
  • July 2014 (8)
  • June 2014 (10)
  • May 2014 (6)
  • April 2014 (7)
  • March 2014 (2)
  • February 2014 (4)
  • January 2014 (3)
  • December 2013 (5)
  • November 2013 (3)
  • October 2013 (6)
  • September 2013 (8)
  • August 2013 (6)
  • July 2013 (6)
  • June 2013 (12)
  • May 2013 (14)
  • April 2013 (11)
  • March 2013 (7)
  • February 2013 (9)
  • January 2013 (10)
  • November 2012 (1)
  • August 2011 (1)

KATEGORI

CyberChimps WordPress Themes

© Vitaminurul.com