Kebanyakan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia di pasaran dihasilkan dari Evening Primerose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali ganda lebih dari segi biovailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan,Kanada.
GLA COMPLEX: 60 CAPSULES
Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega -6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan. Biovailabiliti dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sek dan tisu.
Manfaaat utama:
 • Herbal tradisi yang dipercayai: Borage adalah herba kegemaran orang barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan  meningkatkan stamina.
 • Mengawal selia estrogen dan testosteron: GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.
 • Melambatkan menopaus: Mempernbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman dan depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
 • Memperbaiki prostatomegaly: GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
 • Menentang kanser:  GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
 • Memperbaiki inflamasi kulit: Ia nya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea dan kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma dan artiritis.
 • Menghalang komplikasi diabetis: Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetis semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.
 • Perlangsingan dan menghalang pertambahan berat badan:  Merendahkan kolestrol LDL, menghalang menambahna berat badan secara berkesan, memberi tone pada kulit dan otot wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambaha berat badan.
 • Menghalang tekanan darah tinggi: Mengahalang pembekuan darah, merangsang  peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocadial infarction.
 • Memperbaiki tekstur rambut: Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.
 • Hiperaktif dan Autisma (ADD/ADHD): Dibuktikan secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautismma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.
Ramai antara kita yang bersalah anggapan bahawa GLA hanya untuk wanita. Sebenarnya supplement GLA asid linoleik yang sama penting seperti asid amino tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya hanya diperolehi daripada makanan. Sangat penting untuk kanak-kanak, remaja, dewasa dan juga selepas menopaus  dan andrapause (menopaus lelaki).

 Untuk lebih informasi dan order pada harga istimewa:

Shaklee Indipendent Distributor- ID: 889149 (NURUL ZAKEYAH)
leonora.firman@gmail.com
WhatsApp/sms: 017- 423 8980
COD: Batu Caves, Puchong & KLCC
FB page: Leonora Online Boutique

Related Post