RESEPI AYAM PANDAN BAKAR YANG SEDAP

Sejak berpindah ni, seronok pula tengok pohon daun pandan merimbun kat belakang rumah. Dulu duduk apartment kat KL, daun pandan pun kena beli. 4 helai 50 sen tau. Dah la daun pandan kecik dan kecut, tak segar langsung. So bila dah geram tengok rimbunan daun pandan...

RESEPI IKAN SINGGANG TERENGGANU YANG SEDAP DAN MUDAH

Ikan singgang memang sedap, lagi-lagi kalau dimakan bersama sambal belacan/budu/tempoyak dan ulam-ulaman. Boleh jadi bertambah-tambah nasi. Lauk ikan singgang ni antara lauk yang mudah dimasak dan yang paling penting ianya sihat kerana dimasak secara rebus, tiada...

STEAK YANG LAZAT DI MENATE STEAK HOUSE

MENATE STEAK HOUSE CAWANGAN JALAN GENTING KLANG   Nama Menate Steak House sudah lama saya dengar sejak 4 tahun lepas dari kawan-kawan ofis lebih-lebih lagi yang tinggal di area Ampang, tapi saya tidaklah rasa sampai nak pergi cari kedai tu untuk merasa masakan steak...

RESEPI AYAM PERCIK

RESEPI AYAM PERCIK Assalamualaikum semua.. Hari ni hari Sabtu, selamat bersantai di hujung minggu bersama keluarga semua. Weekend macam ni la seronok nak berehat sambil temankan anak-anak bermain kan. Kalau rajin, masa ni la nak bersilat di dapur memasak makanan...
RESEPI ISTIMEWA MENGGUNAKAN SHAKLEE MEAL SHAKES

RESEPI ISTIMEWA MENGGUNAKAN SHAKLEE MEAL SHAKES

Kebanyakan pengguna Shaklee Meal Shakes hanya membancuh Meal Shakes sebagai minuman yang lazat. Tetapi sebenarnya Meal Shakes juga boleh dipelbagaikan penggunaannya untuk menghasilkan makanan yang mudah dan sedap seperti donut dan pancake@lempeng. Makanan seperti ini...