Jom slim lepas bersalin. Bukan slim macam sebelum bersalin, tapi lebih daripada tu, macam zaman belum kahwin pun boleh! Saya nak share kisah saya sendiri menurunkan berat badan.

turunkan-berat-badan

Baju yang sama, tuan badan sama tapi berat badan berbeza! Nampak tak kelonggaran baju tu di situ? 🙂

 

Gambar kiri masa bulan Januari 2016, saya belum pregnantkan Eisya (anak ketiga saya) lagi tapi badan bagai dipam-pam. Masa tu berat 76kg. Baju lama memang sendat ketat tak hengat. Nak selesa pakai baju kurung besar je gi keje hari-hari.

 

Selepas tu saya hamilkan Eisya 9 bln, berat naik lagi jadi 85kg! Pehh masa tu memang sakit je hati semua baju tak muat. Setiap kali nak pilih baju kat almari tu bercinta rasanya termenung, baju mana yang muat lagi aku nak pakai ni?

 

Gambar kanan masa awal bulan Disember 2016. Berat dah turun jadi 67kg!! Masa ni dah 2 bulan lepas bersalinkan Eisya. Saya amalkan ESP, LECITHIN & ALFALFA COMPLEX sepanjang berpantang Eisya. Konsisten dan disiplin, tak skip 3 vitamin ni walaupun sehari. 3 vitamin ini adalah vitamin-vitamin yang terkandung dalam Set Bersalin Shaklee yang paling optimum.

 

Set ni memang sesuai sangat untuk ibu-ibu menyusu sebab bukan je mama yang boleh kurus, susu badan jadi banyak & baby pun dapat semua khasiat vitamin dalam set ni.

 

Berat turun konsisten kilo by kilo, excited sangat sebab dah hilang 9kg dari berat sebelum pregnant!! Baju2 lama dah start boleh pakai balik 🙂

 

Eisya sekarang dah 3 bulan, saya buat #DetoxCaraShaklee 7 hari 2 minggu lepas, berat turun lagi 2kg. Inchloss rasa sangat2 sampai confident je gi angkut balik semua baju2 lama dari almari rumah mak, semua baju muat dah!

 

Sape nak saya guide Detox & Slim cara Shaklee, meh whatsapp saya . Yang pasti tak perlu berlapar, badan bertenaga dan kulit cantik je. Tak ada jadi kurang zat what so ever.

* Gambar lepas detox belum ambil lagi, tunggu… Nanti saya update lagi perkembangan penurunan berat badan saya.

 

Jom lihat apa khasiat ESP, LECITHIN & ALFALFA COMPLEX yang saya amalkan ini untuk wanita yang nak turunkan berat badan semasa sedang berpantang, tanpa memudaratkan bayi.

 

ENERGIZING SOY PROTEIN

set-breastfeeding-shaklee

850 gram untuk sebulan penggunaan

  • Membekalkan tenaga dengan segera untuk menjalankan aktiviti seharian
  • Memberi rasa kenyang yang lama dan mengurangkan rasa lapar
  • Mempunyai indeks glisemik yang rendah , melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa
  • Sangat sesuai untuk ibu berpantang dan menyusu yang ingin menurunkan berat badan
  • Kandungan kalori sesuai dengan keperluan tumbesaran bayi
  • Tinggi kandungan kalsium dan protein yang membantu memperbanyakkan dan memekatkan susu badan ibu

 

LECITHIN

lechithin

180 capsules untuk sebulan penggunaan

  • Pengemulsi semulajadi kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membrane
  • Pembersih salur darah, pengambilan tambahan membantu memetabolisma lemak, kolestrol dan trigliserid dalam tubuh
  •  Mempercepatkan pembakaran lemakuntuk kesan pelangsingan yang seimbang
  • Pelembut najis dalam meringankan sembelit, melembabkan usus dan meleraikan toksin dalam usus
  • Dapat mencegah pembentukan milk clot pada saluran payudara ibu yang menjadi punca bengkak susu
  • Dapat melegakan bengkak susu

 

ALFALFA COMPLEX

set-breastfeeding-shaklee-1

Large: 700 tablets, Small 330 tablets

  • Membantu masalah penghadaman dan percernaan
  • Mencuci usus bagi membuang toksin
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Membuang angin dalam badan
  • Melegakan sembelit
  • Mempunyai pelbagai fungsi untuk kesihatan, antaranya untuk kesihatan sendi, elergi, dan kesihatan dalaman wanita
  • Merupakan milkbooster yang telah digunakan sejak turun temurun, dapat memperbanyakkan susu badan ibu-ibu

 

 KLIK SINI untuk info penuh Set Bersalin Shaklee.

 

Untuk info lanjut atau pesanan produk Shaklee:

Sms / Whatsapp : 017-423 8980
Pm di fb : Jacky Bass (SID 889149)
Pengedar Shaklee Di Gong Badak, Unisza & UMT, Terengganu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...