017-423 8980 vitaminurul@gmail.com
Tempoh berpantang adalah tempoh penting untuk merehatkan tubuh ibu dan memperbaiki serta mengembalikan fisiologi tubuh ke keadaan seperti sebelum hamil. Oleh itu, pemilihan makanan tambahan semasa tempoh berpantang adalah sangat penting dan perlu diambil perhatian.
Kami mencadangkan vitamin-vitamin seperti berikut sebagai Set Berpantang untuk ibu-ibu selepas bersalin, bergantung kepada bujet dan keperluan masing-masing.

SET ASAS BERPANTANG
 

Terdiri daripada:

1)      Vitalea multivitamin with iron formula
2)      B Complex
3)      Sustained release Vitamin C @ Chewable Vitamin C
4)      Zinc Complex

SET LENGKAP BERPANTANG
Terdiri daripada:

1)      Vitalea multivitamin with iron formula
2)      B Complex
3)      Sustained release Vitamin C @ Chewable Vitamin C
4)      Zinc Complex
5)      Ostematrix
6)      ESP

Khasiat setiap vitamin yang dicadangkan di dalam Set Berpantang Shaklee:

Vitalea Multivitamin dengan formula Zat Besi:

Mempunyai vitamin dan galian yang sangat diperlukan oleh tubuh beserta formula lengkap dengan zat besi (iron). Vitalea mengandungi 23 jenis vitamin dan mineral termasuklah Vitamin A, B, C, D, E, Calcium, Zinc, Iron. Ia membekalkan tubuh ibu dengan nutrien yang diperlukan agar ibu sentiasa sihat, cergas dan bertenaga, disamping kandungan zat besi yang membantu kadar tekanan darah yang sihat untuk ibu selepas bersalin.

B-Complex:

Mengandungi kesemua 8 jenis Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh anda bagi menggantikan nutrisi Vitamin B yang hilang. Vitamin B penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada daripada segi kesihatan jantung, sintesis DNA dan juga penting dalam membina tenaga metabolisme.  B Complex juga penting untuk menguruskan tekanan dan mengelakkan meroyan di kalangan ibu berpantang, membantu mengurangkan stress dan bertindak sebagai penenang.
  
Sustained release Vitamin C @ Chewable Vitamin C : 
Mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah. Vitamin C juga bertindak sebagai anti-oksidan dan kulit ibu akan menjadi lebih cantik dan sihat.
Zinc Complex:
Merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh kita. Ia merangsang tindakan bagi 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi-reaksi biokimia dalam tubuh kita Zink Complex merupakan vitamin yang  sangat penting dalam set berpantang ini kerana ia membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka tidak kira kaedah bersalin secara normal atau c-sec, mengurangkan rambut gugur, memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein.

OsteMatrix:

Membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Ostematrix did datangkan dalam kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.Ia juga menyelesaikan masalah sembelit yang dialami oleh kebanyakan ibu berpantang dan membantu penghasilan susu ibu yang banyak.
Energizing Soy Protein (ESP)
Memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. ESP sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.

KHASIAT SET BERPANTANG SHAKLEE:

  • Mengembalikan fisiologi tubuh ibu seperti sebelum hamil setelah menjalanani proses hamil dan melahirkan anak
  • Menyediakan tubuh ibu seoptimum mungkin bagi menghasilkan susu badan yang banyak dan pekat 
  • Melengkapkan keperluan nutrisi yang cukup untuk ibu dan bayi kerana tradisi masyarakat Malaysia yang menghadkan pengambilan pelbagai jenis makanan semasa berpantang.
  • Meningkatkan antibodi ibu dan juga si comel
  • Membantu ibu-ibu menjadi lebih bertenaga untuk menguruskan bayi
  • Mengelakkan kelesuan, meroyan/stress dan juga masalah sembelit ibu
  • Memberi refleksi kulit yang lebih cantik dan glowing kepada ibu, tiada lagi wajah pucat ketika berpantang

Sila klik sini untuk testimonial berkaitan Set Berpantang @ Confinement Set dari pelanggan kami sendiri.

Untuk order pada harga istimewa, sila hubungi:
Shaklee Indipendent Distributor- ID: 889149 (NURUL ZAKEYAH)
leonora.firman@gmail.com
WhatsApp/sms: 017- 423 8980
COD: KLCC, Batu Caves & Puchong