Tahukah anda, 1 daripada 5 orang rakyat Malaysia akan mengidap arthritis?

Arthritis adalah suatu jenis penyakit yang mendatangkan kesakitan, kemerahan, bengkak dan kekejangan sendi. Arthritis/ketidakselesaan pada sendi boleh terjadi atas pelbagai faktor. Antaranya penuaan, berat badan berlebihan, penggunaan beban berlebihan pada sendi terutamanya di kalangan atlit sukan, sejarah keluarga, kelemahan otot, kerosakan sendi dan jangkitan kuman.

Arthritis yang sering dihidapi di kalangan dewasa adalah :
– Osteoarthritis (OA)
– Arthritis rheumatoid
– Arthritis yang disebabkan oleh jangkitan kuman
– Gout

Shaklee mempunyai suplemen yang bersesuaian untuk mereka yang mengalami masalah berkaitan dengan sendi ini. Didatangkan dalam bentuk set yang dikenali dengan nama JOINT HEALTH SET, merangkumi 3 jenis suplemen penting untuk langkah-langkah penjagaan sendi yang optimum..

LANGKAH PERTAMA:  Mengekalkan tulang rawan yang sihat dengan ADVANCED JOINT HEALTH TABLET (AJHT)

Dengan ekstrak unik Boswellia aktif, ekstrak jagung yang bertindak sebagai glucosamine dan gabungan vita C, zink, tembaga dan mangan untuk memelihara tisu penyambung yang sihat. 100% formulasi vegetarian. AJHT memberi manfaat kepada sendi dalam 3 cara:

1) Menyokong keselesaan sendi
Ekstrak Boswellia menghalang pembentukan bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi.Bahan aktif Utama ekstrak Boswellia ialah asid boswelik berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.

2) Meningkatkan kesan kusyen
Estrak jagung membekalkan sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi meningkatkan sokongan kusyen sendi dan memelihara tulang rawan. Glukosamina merupakan komponen Utama membina tulang rawan dan lendir bagi melicinkan sendi.

3) Memelihara tisu penyambung yang sihat
Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C membekalkan sokongan nutrient untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberi kekuatan dan struktur terhadap sendi.

Menurut kajian klinikal Shaklee, keberkesanan Advance Joint Health Tablet ini mampu dirasai seawal 5 hari penggunaan.

LANGKAH KEDUA: Mengurangkan Inflamasi dengan OMEGA GUARD

Omega Guard membantu dalam mengurangkan inflamasi pada sendi yang sakit dan memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis). Paras asid lemak Omega 3 akan larut dalam tisu rawan dan mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan efektif.

Bagaimana Omega Guard membantu menjaga kesihatan sendi?
– Melambatkan degradasi tulang rawan
– Boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi – mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi
– Bertindak sebagai pelincir – membantu bergerak lebih bebas apabila sendi-sendi berkeriat-keriut & sakit
– Kajian terkini memunjukkan pengambilan asid lemak Omeg 3 bersama glukosamina dapat meningkatkan kesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja.

LANGKAH KETIGA : Mengekalkan sel tulang yang sihat dengan OSTEMATRIX

Sendi yang sihat juga berkait rapat dengan tulang yang sihat. Bagaimana Ostematrix membantu mendapat tulang yang sihat? Formula Ostematrix yang unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zink, kuprum, manganes dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menhalang endapan sesetengah mineral.

Manfaat Ostematrix:-

1) Menguatkan tulang: Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka gigi dan sistem  saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

2) Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas: Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan arthritis.

Untuk lebih informasi dan order pada harga istimewa:

Shaklee Indipendent Distributor- ID: 889149 (NURUL ZAKEYAH)
leonora.firman@gmail.com
WhatsApp/sms: 017- 423 8980
COD: Batu Caves & KLCC
FB page: Leonora Online Boutique