JOM TURUNKAN BERAT BADAN SECARA SIHAT SEPANJANG SETAHUN

JOM TURUNKAN BERAT BADAN SECARA SIHAT SEPANJANG SETAHUN

Hari ini saya nak kongsikan pengalaman saya yang telah berjaya turunkan berat badan secara sihat sepanjang setahun. Rasanya inilah masa yang paling tepat sebab mesti ramai yang sedang berkobar-kobar nak kurus tahun 2020 ni. Nak turunkan berat badan ni dah jadi new...
SELAMAT TAHUN BARU 2020!

SELAMAT TAHUN BARU 2020!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Selamat tahun & dekad baru 2020! Tak sangka dah masuk tahun 2020 dah kita ni, dari zaman sekolah lagi rakyat Malaysia ditanamkan dengan semangat Wawasan 2020 kan, so here we go, 2020 dah sampai! Dah ada kereta terbang...
ACARA LARIAN @ RUNNING EVENTS TERENGGANU 2020

ACARA LARIAN @ RUNNING EVENTS TERENGGANU 2020

Sepanjang tahun 2019, seringkali apabila saya upload aktiviti larian saya di Facebook, saya akan mendapat komen-komen seperti “Ala, kenapa tak ajak..”, “Kalau tahu ada event ni mesti saya join, lain kali bagitau la ye..” terutamanya daripada...
SELAMAT TAHUN BARU 2019!

SELAMAT TAHUN BARU 2019!

Assalamualaikum semua. Kejap je hari ni dah pun masuk hari ke 6 kita di tahun baru 2019. Belum terlambat rasanya jika saya nak wish A VERY HAPPY NEW YEAR untuk semua pembaca Vitaminurul.com. Semoga tahun ini membawa lebih banyak kejayaan, kebahagiaan dan keberkatan...

SELAMAT HARI LAHIR SUAMIKU

Tribute ini saya nukilkan khas buat suami saya bersempena dengan ulang tahun hari lahirnya pada hari ini, 15 Julai 2018. Kisah yang tidak pernah diceritakan pada sesiapa, tentang permulaan perkenalan kami hinggalah ke hari ini. Sambil menulis, sambil throwback gitu 🙂...

SHAKLEE NATIONAL CONVENTION 2018

SHAKLEE NATIONAL CONVENTION 2018 ALHAMDULILLAH.. Sabtu lalu sekali lagi saya dan rakan-rakan SID seluruh Malaysia diraikan oleh Shaklee Malaysia dia tas segala usaha penat lelah kami sepanjang tahun 2017. Saya dan suami dijemput sebagai penerima Incentive Trip Stage...

RESEPI CUCUR BILIS LEMBUT DAN MUDAH

Bila jadi ibu ni, kadang-kadang kita rasa malas nak masak atau keluar beli lunch di luar. Tapi mengenangkan ada 3 perut lain yang perlu di isi (perut anak-anak comel la) maka paling tidak pun, kena juga la masak makanan yang simple tapi mengenyangkan mereka. Dah tak...

IMPIAN BERGELAR WORKING AT HOME MOM (WAHM)

Assalamualaikum semua. Hari ini saya nak bercerita tentang satu impian saya yang dah pun tercapai ALhamdulillah. Akhir tahun 2016, banyak keputusan besar yang kami suami isteri buat. Bermula dengan saya meletakkan jawatan saya sebagai Assistant Manager AmBank pada...

MELANCONG KE ITALY 2015 – PART 1

Assalamualaikum dan apa khabar buat semua pengunjung Vitaminurul.com hari ini. Semoga hari anda dirahmati oleh Allah selalu. Sebulan lebih sudah berlalu Vitaminurul Italy Trip, tapi kerana kekangan masa, baru hari ini saya berpeluang menulis.   Kunjungan ke Italy...