017-423 8980 vitaminurul@gmail.com
TAHUKAH ANDA? 

 

  • Omega-3 merupakan sejenis minyak yang berkhasiat dan boleh menjaga jantung selain mengurangkan risiko kanser? Namun begitu, badan kita tidak boleh menghasilkannya secara semulajadi. Pastikan anda mendapatkan keperluan Omega-3 anda!

 

 

 

  • Shaklee Omega Guard membekalkan LEBIH EPA dan DHA dalam setiap hidangan berbanding jenama-jenama lain. Satu kapsul mengandungi lebih dari 85% Omega-3!
  • Omega 3 membantu dalam perkembangan otak bayi dan kanak-kanak. Susu ibu amat kaya dengan DHA (Omega 3). Oleh itu, banyak syarikat pengeluar susu yang menambahkan DHA dalam keluaran susu merekA. Kajian menunjukkan bahawa kanak-kanak yang mendapat tambahan DHA dalam minuman susu mereka akan mengalami masalah hiperaktif (ADHD) yang kurang. Kanak-kanak yang kekurangan Omega 3 dalam pemakanan mereka mempunyai masalah tumbesaran otak – rujukan sumber dari : Dr Norman Mohd Norawi (MBBS)

 

  • Omega-3 terbukti dapat membantu mencegah datangnya penyakit stroke. Ini kerana omega-3 bekerja mencegah plak dalam pembuluh darah. Bukan itu sahaja, Omega3 juga memiliki kesan anti pembekuan arteri yang tersumbat.

 

  • Sebuah penelitian menunjukkan, negara-negara yang mengamalkan makanan dengan adanya Omega-3, terbukti rendah depresi. Diketahui lemak Omega-3 membantu mencegah stress dan depresi. Dengan kata lain, nutrisi ini bersifat sebagai ubat antidepresi.

 

  • Kulit cantik ada kaitan dengan Essential Fatty Asid (EFA). EFA tidak boleh dihasilkan sendiri oleh badan kita.. Sumber yg paling dekat untuk EFA adalah asid lemak Omega 3 dan Omega 6 yang mana juga tidak dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh kita. Ia hanya boleh didapati dari makanan harian / supplement. Pengambilan EFA yang cukup dalam badan kita akan membentuk lapisan pendiding dalam kulit kita dan membantu menghalang kehilangan kelembapan kulit. Ini akan membantu kulit kita daripada mengalami dehidrasi. Kulit pun akan sentiasa lembab.

 

  • EPA membantu melambatkan kesan penuaan akibat sinaran matahari – EPA boleh menghalang penghasilan sejenis enzim yang diransang oleh pancaran matahari (sinar UV). Enzim ni boleh memusnahkan kolagen dan membantu menimbulkan garis-garis halus / kedutan.

 

  • Asid lemak Omega 3 mencegah keradangan / inflimasi pada kulit

 

  • Selepas melahirkan, tahap DHA dalam tubuh ibu tetap berada pada paras rendah kerana disalurkan kepada bayi melalui susu ibu. Anak-anak sangat memerlukan DHA untuk perkembangan otak terutama pada 2 tahun pertama mereka. Menurut kajian oleh University of Kansas, bayi yang ibunya mempunyai paras DHA yang tinggi ketika melahirkannya, didapati menunjukkan daya fokus yang sangat bagus menjelang tahun kedua hidup mereka. Dalam 6 bulan pertama bayi-bayi tersebut juga didapati menunjukkan perkembangan 2 bulan lebih terkedepan berbanding ibu-ibu yang mempunyai DHA yang rendah ketika melahirkan.
ADAKAH ANDA MEMBELI OMEGA 3 ATAU LEMAK IKAN?

 

 

 

 

 

 

 

 

Adakah anda sudah membuat pilihan yang bijak dengan menggunakan Shaklee Omega Guard? Hubungi kami untuk mendapatkan harga istimmewa Omega Guard anda sekarang!

Klik sini untuk mengetahui bagaimana Omega Guard membantu kesihatan yang lebih baik.


Shaklee Independent Distributor:

Untuk info atau pesanan produk Shaklee:

Pengedar Shaklee Kuala Terengganu, Gong Badak & Kuala Berang, Terengganu.