Jika sebelum ini saya sudah bercerita tentang kelebihan menjadi ahli Shaklee, hari ini saya nak bagitau pula tentang APA KELEBIHAN JADI PENGEDAR SHAKLEE @ SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR. Tahukah anda, apabila anda berdaftar sebagai ahli Shaklee, anda akan terus layak menjadi Shaklee Independent Distributor, atau dengan kata lain anda sudah layak untuk menjual produk Shaklee. Tiada yuran lain diperlukan untuk menjadi Shaklee Independent Distributor, ianya sama saja seperti anda mendaftar ahli Shaklee.

 

kelebihan jadi pengedar shaklee 1

 

APA ITU SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (SID) / PENGEDAR SAH SHAKLEE

 

Shaklee Independent Disitributor (SID) adalah ahli-ahli Shaklee yang memilih untuk menjadi pengedar kepada produk-produk Shaklee dan menikmati income bulanan melalui bisnes Shaklee. Shaklee membuka peluang kepada semua ahlinya untuk menjana pendapatan tidak kira secara part time atau full time. Sistem bisnes Shaklee direka dengan sangat lengkap dan mudah bagi membantu SID membina empayar bisnes Shaklee dengan lancar dan tersusun.

 

Di sini saya sertakan Frequent Ask Question (FAQ) berkenaan kelebihan jadi Pengedar Shaklee atau SID. Inshaallah FAQ ini dapat menjawab semua persoalan basic anda mengenai kelebihan menjadi Pengedar Shaklee dan bagaimana caranya.

 

 

FREQUENT ASK QUESTIONS (FAQ):

KELEBIHAN JADI PENGEDAR SHAKLEE 2019

 

 

Q1 : Bagaimana nak jadi Pengedar Shaklee ?

Terdapat 2 cara mudah untuk menjadi ahli Shaklee.

1) Membayar yuran pendaftaran sebanyak RM65.00 + postage memberkit sebanyak RM 10, total hanya RM75.00. Anda boleh memilih untuk mendaftar sahaja dahulu, ataupun terus membuat belian produk menggunakan ID Shaklee baru anda semasa mendaftar. Pada belian produk bersama pendaftaran ini, anda kan terus dapat menikmati harga ahli dan terus mengumpul UV. Jika belian anda cukup 150 UV, anda terus layak mendapat cashback pada bulan itu!

2) Membuat belian produk sebanyak 200 UV @ RM680 (harga ahli) dan anda akan mendapat PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE. Anda boleh memilih untuk membeli mana-mana Set Kesihatan Shaklee yang cukup nilai 200 UV atau membuat belian 2 botol Vivix, atau juga memilih mana-mana produk Shaklee yang anda mahu untuk mendapatkan keahlian percuma ini. Dengan pendaftaran percuma ini, anda juga akan terus layak untuk menerima cashback sebanyak RM35.00 ke dalam akaun bank anda!

kelebihan jadi pengedar shaklee

 

 

Q2: Berapa modal yang diperlukan ?

Tiada modal yang diperlukan sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat bisnes ala-ala dropship – bila customer order dan bayar barulah kita buat order daripada Shaklee dan buat bayaran menggunakan duit yang customer bayar tadi. Shaklee pula akan uruskan pengeposan barang tu kepada customer anda. Mudah bukan ? Tapi kalau anda nak simpan sedikit stok di rumah untuk memudahkan customer terus dapat barang, terpulanglah kepada anda nak invest berapa pun untuk stok. Tiada paksaan, kalau nak bisnes ala dropship pun boleh saje.

 

 

Q3: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan ?

Tak perlu maintain sales/UV pun. Konsep bisnes Shaklee sangat mudah. Setiap bulan anda boleh mengumpulkan UV (points) daripada produk yang anda beli, dan jika cukup 150 UV  @ RM 550 sekurang-kurangnya dalam bulan tersebut, Shaklee akan masukkan cash ke dalam akaun bank anda pada 15 haribulan berikutnya. UV dikira dari pembelian sepanjang bulan tersebut, tidak semestinya perlu membeli 150 UV dalam 1 resit. Semakin banyak UV yang terkumpul, semakin banyak cash bonus yang anda akan terima.

Tiada minima sales/UV ditetapkan. Jika bulan itu UV anda cukup 150 UV dan ke atas, anda dapat cash bonus, kalau tak cukup 150UV atau tiada belian langsung, anda tidak akan dapat cash bonus. Simple camtu saja, tiada syarat tersembunyi.

Q4: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan?

Terdapat 2 sumber keuntungan apabila anda menjadi SID iaitu untung runcit dan cash bonus daripada  Shaklee.

 

1) Untung Runcit Produk

Sebagai ahli Shaklee, anda dapat membeli produk Shaklee dengan harga ahli yang 15% – 25% lebih murah daripada harga runcit/harga jualan. Jadi, perbezaan harga ahli vs harga jualan anda ialah untung runcit yang anda aka dapat. Contohnya, anda menjual ESP Shaklee dengan harga RM 161.25 kepada customer anda, dan sebagai ahli Shaklee anda hanya membayar RM 129 kepada Shaklee, di sini anda sudah mendapat untung runcit sebanyak RM 32.25 hasil penjualan 1 unit ESP Shaklee. Bayangkan jika anda betul-betul buat jualan dalam 1 bulan, anda boleh target seberapa banyak untung runcit yang anda mahukan!

2) Cash Bonus

Cash bonus bulanan yang anda akan dapat daripada Shaklee bergantung kepada jumlah UV atau belian anda pada bulan tersebut. Minimum 150 UV untuk layak dapat cash bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, semakin banyak UV yang terkumpul, semakin banyak cash bonus yang anda akan terima. Shaklee akan masukkan cash bonus tersebut ke dalam akaun bank anda pada 15 haribulan seterusnya. Berikut jumlah cash bonus yang anda layak terima mengikut jumlah UV:

 

 

Q5: Kena cari orang ke ? Kena head hunting ke?

Firstly kena faham, bila anda menjual mestilah anda jual pada orang kan? Tak kan anda boleh jual pada kucing dan ayam kat rumah 🙂 So tugas anda sebagai SID mestilah untuk beritahu orang bahawa anda adalah Shaklee Independent Distributor, supaya bila orang teringat nak beli Shaklee jer, terus beli dari anda.

Anda tak perlu paksa-paksa orang suruh beli Shaklee atau join Shaklee bawah anda, in fact, orang pula akan cari anda nanti jika kena cara anda buat promosi 🙂 Saya pun tak suka paksa-paksa orang beli ni. Tak apa, jangan pening-pening, ada caranya nanti saya akan ajarkan bila anda dah daftar dengan saya.

 

 

Q6: Tapi saya tak tahu macam mana nak mula berbisnes, saya tak reti…

Anda jumpa orang yang betul! InshaAllah saya boleh bimbing anda cara bisnes Shaklee dengan betul dan berkesan. Once anda dah register dengan saya di bawah #teamVitaminurul, anda dah jadi downline saya, saya bertanggungjawab untuk bantu anda menjadi SID yang berilmu yang dapat menjana pendapatan 3 – 4 angka sebulan dengan Shaklee.

kelebihan jadi pengedar shaklee

 

Istimewanya apabila anda mendaftar ahli dengan kami di Vitaminurul.com,

  • Anda akan dapat detail consultation daripada saya tentang vitamin yang sesuai untuk keadaan kesihatan dan lifestyle anda
  • Anda akan dapat membeli dengan harga ahli
  • Anda berpeluang untuk mendapat cashback apabila cukup jumlah belian
  • Anda akan dimasukkan ke dalam support group #teamVitaminurul untuk menjadi orang pertama yang mendapat tawaran dan promosi istimewa daripada Shaklee.
  • Jika anda berminat ingin menjana pendapatan dengan menjadi SID Shaklee, saya menyediakan pelbagai bimbingan seperti support group bisnes, poster & info produk untuk digunakan sebagai bahan promosi, coaching one-to-one secara online dan offline dan pelbagai lagi ilmu-ilmu bisne untuk dikongsikan dengan anda.

 

 

Q7: Saya nak register jadi ahli but tak nak jual-jual ni, boleh ke?

Boleh saja, terpulang kepada anda.. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Saya takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana ahli #teamVitaminurul, saya tak pernah paksa mereka bisnes. Semua yang berbisnes  buat atas kerelaan sendiri kerana merekan nampak peluang menjana pendapatan dengan Shaklee. Jika anda perlukan bantuan saya, saya gembira untuk membantu.

 

 

Q8: Apa lagi keistimewaan yang Shaklee tawarkan?

Shaklee menawarkan pelbagai keistimewaan kepada SID. Yang paling jelas adalah peluang mendapat 3C iaitu CASH, CAR & CONVENTION. Selain untung runcit dan cash bonus setiap bulan, Shaklee juga menawarkan Car Bonus Incentive berbentuk cash kepada SID dan juga Convention iaitu pengiktirafan di pentas National Convention dan trip perlancongan bertaraf 6 bintang secara percuma setiap tahun kepada SID yang layak. Dan kepada yang beragama Islam, setiap tahun SID berpeluang menunaikan Umrah secara percuma jika memenuhi syarat yang ditetapkan.

Saya ke International Incentive Trip ke Italy 2015

 

 

Q9: Ok, dah faham! So bagaimana nak register?

Saya boleh tolong registerkan anda dengan segera. Anda cuma perlu menghubungi saya atau klik butang DAFTAR AHLI SHAKLEE SEKARANG di bawah. Saya akan dapatkan maklumat yang perlu daripada anda dan bantu anda membuat pendaftaran. Mudah kan? Feel free to contact me, jika anda perlukan apa-apa penjelasan lagi tentang kelebihan menjadi pengedar Shaklee ini.

 

 

KLIK SINI untuk baca info KELEBIHAN JADI AHLI SHAKLEE UNTUK MAKAN SENDIRI.

KLIK SINI untuk STARTER PACK FREE SHAKLEE MEMBERSHIP yang berlangsung sehingga 28 Februari 2019!

 

 

 

Untuk info atau pesanan produk Shaklee:

 

Pengedar Shaklee Kuala Terengganu, Gong Badak & Kuala Berang, Terengganu.