KHASIAT SHAKLEE VIVIX, PRODUK TERBAIK SHAKLEE

 

535836_10151426253952698_1588659423_n

Apa itu Shaklee VIVIX?

Vivix adalah minuman pekat yang berwarna merah yang mengandungi bahan-bahan asli anggur muskat, elderberi, lobak ungu dan polygonum cuspidatum yang kaya resveratrol yang bersifat anti-oksida, melambatkan proses penuaan / anti-penuaan, anti-inflamasi dan anti kanser. Vivix adalah minuman campuran botani, yang merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

 

Vivix dapat memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA. Kenapa DNA? Kerana hampir setiap hari tubuh kita mengalami kerosakan DNA akibat radikal bebas.

 

Apakah rahsia Vivix hingga dikatakan ia adalah produk terbaik Shaklee? 
> Vivix mengandungi resveratrol, Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol
> Tidak mengandungi alkohol
> Menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.

 

Apa itu Resveratrol?

Resveratrol adalah kumpulan tumbuhan yang mengandungi polyphenols. Resveratrol mempunyai antioksida, memelihara badan melawan sebarang kerosakan yang berkaitan dengan kanser dan penyakit jantung.

 

Resveratrol bersifat:
> Antioksidan yang kuat
> Anti-inflamasi
> Anti-kanser

 

10931344_10152917829516348_2728646232171252007_n

 

Saintis mendapati Orang Perancis makan makanan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada resveratrol yang terdapat dalam wain merah.

 

Tapi takkanlah kita yang Muslim ni nak minum wine merah pula untuk dapat manfaat resveratrol ini, VIVIX kan ada! Satu hidangan Vivix mengandungi sama banyak resveratrol yang terdapat dalam 100 gelas wain merah. Vivix mendapat sijil halal daripada Islamic Services of America (ISA) yang diiktiraf oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

 

10931497_10152917835161348_2621246911854613228_n

Kandungan & Ramuan Vivix

90233761911693_n

Ramuan istimewa Vivix

 

1. Muscadine Grape

Muscadine grape/Anggur muskat yang juga dikenali sebagai anggur nombor satu di Amerika menimbulkan kekecohan di kalangan masyarakat kerana kebaikannya yang boleh membuatkan kulit bertambah muda serta memberi kesihatan berpanjangan. Ia mempunyai ciri-ciri menghentikan tindakan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti-bakteria.

Anggur muskat dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang. Ini kerana sebatian phenolik tertumpu pada bahagian biji. Jika dibandingkan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam arak merah yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.

2. Polygonum Cuspidatum

Polygonum cuspidatum sejenis pokok saka terbesar di Asia, adalah sumber semula jadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada kulit anggur merah dan biji anggur merah. Tumbuhan ini mempunyai banyak faedah kesihatan dan sering terdapat dalam produk antipenuaan. Ini kerana kandungan resveratrol membantu memperlahankan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh.

3. Lobak Ungu

Purple carrot/Lobak ungu adalah sumber Vitamin A terbaik, mengandungi fitokimia yang mengandungi antioksidan, antibakteria, antiradang penyakit serta mengurangkan risiko penyakit jantung. Lobak ungu ini juga terbukti dapat membantu mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.

4. Elderberi

Elderberi adalah tumbuhan lasak tanah lembap di sepanjang tepi jalan dan sungai yang terdapat hanya di Eropah dan Amerika Utara. Elderberi sudah digunakan sekian lama dalam perubatan tradisional bagi mengubati asma, sembelit, artritis dan selesema. Tumbuhan ini adalah antioksidan yang kuat dan melindungi sel daripada kerosakan disebabkan toksin alam sekitar, diet tidak seimbang serta tekanan. Elderberi juga mampu memberi perlindungan  terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung,mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

 

Jika dilihat kepada 4 ramuan utama Vivix ini, kesemuanya adalah bahan-bahan yang sangat berkualiti dan bersifat antioksidan yang tinggi. Tidak hairanlah jika Vivix ini memang memberi kesan yang sangat baik dari segi anti penuaan dan penjagaan kesihatan keseluruhan yang baik. Warna merah ungu cecair Vivix itu sendiri datang daripada bahan-bahan istimewa ini, tiada pewarna tiruan atau perasa tiruan dimansukkan ke dalam Vivix, semuanya adalah semulajadi.

 

Kebaikan & Khasiat Vivix

 

khasiat vivix

 

3) Mengurangkan risiko sakit jantung.
5) Menyokong kesihatan sendi.
6) Mengurangkan insiden bagi penyakit Alzheimer.
7) Membantu dalam mengurangkan berat badan.
8) Meningkatkan sistem imunisasi tubuh.
9) Meningkatkan kesihatan mata.
10) Menyokong kesihatan keseluruhan.

 

Siapakah yang memerlukan Vivix?
18200_10153241442939093_1715584985818924860_n

Anda dan orang-orang yang anda sayang merupakan pesakit-pesakit ini?

 

 

Untuk info atau pesanan produk Shaklee:

Pengedar Shaklee Kuala Terengganu, Gong Badak & Kuala Berang, Terengganu.