017-423 8980 vitaminurul@gmail.com
APA ITU KOLAGEN?
Kolagen adalah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tenndon, mata, gusi dan saluran darah.
KEHILANGAN KOLAGEN AKAN MENYEBABKAN:
 • Rambut: kering dan bercabang
 • Muka: Pori besar, jeragat hitam & bintik-bintik
 • Tulang: Kekurangan kalsium & risiko osteoporosis
 • Kulit: Otot kendur, berkedut & hilang keanjalan
 • Sendi: Sakit sendi & penuaan
 • Mata: Penghilatan kabur, lingkaran hitam & sembap
 • Gigi: Kerosakan dan penyakit gigi
 • Payudara: Hilang kenajalan
 • Organ dalaman: Kurang berfungsi dengan baik
 • Kuku: Mudah pecah & kurang bersinar
Kini, lebih-lebih lagi wanita, lebih mengambil perhatian tentang keperluan kolagen untuk kecantikan. Antara penyelesaian yang ada di pasaran ialah:
 1. Rawatan suntikan kolagen– Namun antara kesan negatif rawatan ini adalah alahan atau jangkitan yang menyebabkan kesan yang lebih teruk. Hasil yang didapati daripada rawatan ini juga hanyalah untuk sementara sahaja.
 2. Aplikasi pada luaran– Molekul kolagen terlalu besar untuk diserap ke dalam kulit dan cara ini adalah tidak berkesan mengikut kajian.
“Cara paling mudah dan berkesan yang dapat memanfaatkan¬† kolagen adalah dengan pengambilan secara oral/ meminum kolagen tersebut.
SHAKLEE COLLAGEN POWDER: Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda berseri
Bahan utama Shaklee Collagen Powder ialah kolagen sisik ikan merah. Sisik ikan merah adalah sumber kolagen premium yang terbaik. Ikan merah merupakan ikan laut dalam, kurang pencemaran , tahan lasak dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding kolagen haiwan. Ikan merah hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5000m. Ikan merah juga boleh menahan tekanan sehingga 20 paun, bertelur dan hidup dengan bebas di lautan dalam. Ini menjadikan ia sumber kolagen yang sangat tahan lasak dan elastik.
Shaklee Collagen Powder bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu (melalui ujian klinikal. Kepaduan selnya yang tinggi, tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan.
* Unit dalton adalah unit yang digunakan untuk mengukur saiz jisim molekul. Semakin rendah nilai dalton semakin tinggi potensinya untuk diserap dengan efektif kedalam badan. Berhati-hati jika molekul kolagen yang anda gunakan terlalu besar, ianya tidak akan dapat diserap sepenuhnya kedalam badan dan selebihnya akan termendak didalam badan dan kemungkinan besar akan jadi risiko lain pula di dalam badan. Kerana inilah, kebanyakan kolagen di pasaran tidak mempamerkan saiz dalton kolagen yang mereka hasilkan dan tiada kajian klinikal yang intensif dijalankan keatas produk mereka.


Klik sini untuk lebih info tentang Shaklee Collagen Powder.

Hubungi kami, Shaklee Independent Distributor anda,

Untuk info atau pesanan produk Shaklee:

Pengedar Shaklee Kuala Terengganu, Gong Badak & Kuala Berang, Terengganu.