Kita semua terdedah kepada beribu jenis mikrob melalui pernafasan (air-cond, gas buangan, asap, virus di udara, habuk), berjabat tangan, sentuhan, makanan, persekitaran dan lain-lain.

Apabila banyak kuman dan mikrob menyerang tubuh pada sesuatu masa yang sama, terutama sekali apabila tubuh kita kekurangan interferon dan sel-sel imun, kita akan cepat keletihan, stress, tidur terganggu, dan mudah dijangkiti selsema,batuk, alergi, asthma, ekzema, jerawat dan lain-lain masalah. Sel-sel yang teroksida dan tidak sihat membentuk lebih banyak radikal bebas yang seterusnya menyebabkan penyakit degeneratif, penyakit kronik dan kanser.

 NUTRIFERON, 30 SACHET

Mari kita lihat apa manfaat utama Nutriferon, formula yang hanya dimiliki oleh Shaklee.

Mengukuhkan Sistem Imun dalam masa 3 hari: Ianya adalah satu-satunya Interferon semulajadi di dunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa Interferon mampu meransang dan mempertingkatkan sistem imun tubuh secara keseluruhan dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh untuk membunuh T-cells, B-cells dan makrofag.

Melawan kanser dan tumor: Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain dari itu, ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.

Melindungi dari influenza: Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungidari virus, mikrob termasuk selsema, flu, alergi, inflamasi dan influenza dengan berkesan.

Meringankan stress dan kelesuan: Meringankan kemudaratanyang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.

Melambatkan penuaan: Formula untuk Nutriferon meransang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Oleh itu, sel-sel akan menjadi lebih sihat.

Mengurangkan infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatitis B & C: Keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan seperti kembung perut, rasa mual, muntah dan lain-lain kepada pesakit-pesakit Hepatitis B & C.

Mengurangkan simptom menopous: Mengurangkan hypertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran haid dan masalah lain yang berkaitan menopous.

Mengurangkan simptom PMS: Terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, imsomnia dan ‘mood swing’.

Untuk lebih informasi dan order pada harga istimewa:

Shaklee Indipendent Distributor- ID: 889149 (NURUL ZAKEYAH)
leonora.firman@gmail.com
WhatsApp/sms: 017- 423 8980
COD: Batu Caves & KLCC
FB page: Leonora Online Boutique