Selamat tahun baru 2013 kepada semua pengunjung  Leonora Online Boutique. Semoga tahun baru ni, kita akan lebih success dan sentiasa menjadi orang yang lebih baik..Tahun baru biasa datang dengan pelbagai azam baru, In Sha Allah sama-sama kita akan penuhi dalam masa 12 bulan akan datang. 

Ada tak antara anda yang memilih untuk menjadi lebih sihat atau lebih cantik atau lebih slim pada tahun 2013 ini?? Ini adalah antara azam tahun baru yang cukup glamer.. Apa kata jadikan supplement Shaklee sebagai teman anda untuk mencapai semua azam tersebut..
Shaklee telah berada di pasaran selama 50 tahun, dan telah melaburkan lebih daripada USD250 juta dalam penyelidikan dan pembangunan produk yang lengkap , dan percubaan-percubaan klinikal. Setiap tahun, kira-kira 83,000 ujian makmal dan ujian-ujian jaminan kualiti dilaksanakan terhadap produk nutrien dan bahan-bahan sahaja! Tiada lagi yang perlu diragui, Shaklee is always safe, always works, always green.Ada antara kita yang merasa yang badan kita sudah cukup sihat, Alhamdulillah dengan nikmat yang Tuhan berikan. Tapi sedarkah kita dengan gaya hidup kini terutananya cara pemakanan kita yang tidak sihat sangat menyumbang kepada masalah kesihatan di kemudian hari? Perlu diingat, mencegah adalah lebih baik dari mengubati..

 
KENAPA KITA PERLUKAN VITAMIN @ MAKANAN TAMBAHAN1.    Penghadaman makanan yang tidak sempurna:
Hal ini boleh terjadi bila anda mengunyah makanan dengan secukupnya atau anda makan dalam kadar yang cepat.Saiz partikel makanan yang agak besar tidak boleh dicerna dengan sempurna oleh sistem penghadaman anda.

2.    Pemakanan dan minuman:
Minuman yang terlalu panas atau pengambilan kopi,teh,jeruk dan rempah ratus yang berlebihan boleh menyebabkan berlakunya radang pada saluran penghadaman anda.Oleh itu penyerapan vitamin akan berkurangan.

3.    Pengambilan alkohol:

Alkohol yang berlebihan merosakkan hati dan pankreas.Organ-organ ini penting dalam proses penghadaman makanan. Pengambilan alkohol yang banyak dan berterusan meningkatkan keperluan vitamin-vitamin thiamin,niacin,pyridoxin, asid folik,vitamin B12, vitamin C dan vitamin A.

4.    Merokok:
Sekiranya anda seorang perokok, keperluan vitamin C dalam badan anda meningkat.Sebatang rokok bersamaan dengan 30mg vitamin C.

5.    Pengambilan julap:

Pengambilan julap atau laxatif yang berlebihan menyebabkan penyerapan vitamin berkurangan. Hal ini adalah kerana makanan yang diambil dibuang dengan cepat-waktu transit untuk penyerapan berkurangan.Penggunaan paraffin dan minyak mineral yang lain menyebabkan kehilangan vitamin yang larut minyak seperti vitamin E dan A.

6.    Proses masakan:

Makanan yang dimasak dengan lama boleh kehilangan vitamin B kompleks dan C.Ada juga vitamin B yang dirosakkan oleh radias yang dihasilkan oleh ketuhar gelombang mikro.

7.    Sakit:
Pembedahan menyebabkan badan anda memerlukan lebih zink,vitamin E dan sebagainya.Tulang yang patah memerlukan kalsium,vitamin D dan C yang lebih banyak.

8.    Tekanan:
Badan anda memerlukan lebih vitamin B kompleks dan C dalam keadaan anda tertekan (stress).

Saya tinggalkan anda dengan artikel dari majalah i-Sihat keluaran Januari 2013. Jom mulakan tahun baru kita dengan nutrient yang betul dan selamat!

 
Untuk lebih informasi dan order pada harga istimewa:
Shakleeee Indipendent Distributor- ID: 889149 (NURUL ZAKEYAH)
leonora.firman@gmail.com
WhatsApp/sms: 017- 423 8980