017-423 8980 vitaminurul@gmail.com

Shaklee Omega Guard diekstrak dari ikan laut sejuk (sardin,mackerel, herring, anchovies). Ia bukan dari hati minyak ikan. Berbanding dengan produk omega di pasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA, dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-lemak-omega-3 EPA dan HDA.

Omega Guard
90 capsules

Kebanyakan jenama menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan, tetapi kaedah ini bukan hanya akan memusnahkan sesetengah nutrient, malah tidak boleh menapis kandungan logam yang berbahaya.

Shaklee menggunakan kaedah ultratulen dan bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan  Omega Guard. Ia dihasilkan melauli suatu Proses Penyulingan Proprietary Tiga Molekul untuk:
– Mengestrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi
– Menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenic, cadmium, dioksin dan PCB.
– Menindas pembentukan lemak trans merbahaya dalam menghasilkan minyak ikan yang sihat
– Bau dan rasa ikan yang minima

MANFAAT UTAMA SHAKLEE OMEGA GUARD:

Asid lemak Omega 3 merupakan asid lemak yang penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh

Oleh itu, kita perlu mengambil Omega 3 dari makanan. Omega 3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega 3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos. Ia juga mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, kulit licin dan kemerah-merahan.

Mencegah penyakit saluran darah dan strok

DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, menghasilkan tekanan darah dan kepekatan darah yang lebih sihat, melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu, ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan di leher atau sakit kepala. Ia juga merendahkan kolestrol LDL, mengawal masalah obesity, mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori

DHA adalah nutrient utama untuk otak, system saraf dan retina. Ia penting terutamanyapada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi . DHA penting untuk penghantaran isyarat-isyarat otak & meningkatkan komunikasi antara sel-sel otak. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran, dan mencegah migraine. Satu hidangan Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid lemak Omega 3 EPA dan DHA.

Meningkatkan system imun dan menyihatkan paru-paru
Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronchitis, penyakit lelah, hepatitits, SLE dan penyakit buah pinggang.

Menentang kanser
Kajian telah menunjukkan bahawa Omega 3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, meransang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis)
Paras asid lemak Omega 3 larut dalam tisu rawan. Oleh itu, dia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan efektif.

Mencegah Insomnia dan membantu mengurangkan tekanan
Kajian telah membuktikan DHA dan EPA mempunyai keupayaan untuk mengstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan(anxiety), neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophrenia.

Perbandingan Kandungan EPA dan DHA dalam Produk Omega di Pasaran
Ternyata kandungan EPA dan HDA di dalam Shaklee Omega Guard adalah paling tinggi berbanding jenama lain. Kita mampu mendapat khasiat EPA dan DHA yang terbaik dari Shaklee Omega Guard.

 

Untuk lebih informasi dan order pada harga istimewa:

Untuk info atau pesanan produk Shaklee:

Pengedar Shaklee Kuala Terengganu, Gong Badak & Kuala Berang, Terengganu.