017-423 8980 vitaminurul@gmail.com
Alhamdulillah, rezeki Allah untuk keluarga kami melimpah-ruah. Kini saya telah masuk bulan ke-enam mengandungkan anak kedua kami. Semoga kehadiran cahaya mata kedua ini memberi jutaan lagi kegembiraan dalam hidup kami sekeluarga.

 

Suka saya untuk berkongsi dengan pembaca tentang pengalaman saya mengandungkan anak kedua saya ini, pastinya ditemani dengan supplement Set Hamil Shaklee sepanjang kehamilan.

 

Ketika mengandungkan anak pertama saya, saya masih belum mengamalkan supplement Shaklee. Tapi saya sangat mengambil berat tentang pengambilan supplement yang dibekalkan oleh doktor dari klinik. Kerana saya percaya supplement bagi ibu hamil adalah sangat penting untuk perkembangan bayi dalam kandungan serta keperluan ibu sendiri. Maklumlah, kita sedang berkongsi segala-galanya dengan si comel.

 

Saya ketika kandungan pertama, beria bergaya sebab temankan husband ke company dinner.

 

Saya bertuah kerana tidak mempunyai masalah alahan atau morning sickness yang teruk untuk kedua-dua kehamilan. Selera makan juga adalah seperti biasa. Tiada makanan pelik-pelik yang saya mengidam. Tetapi saya masih mengalami masalah berikut ketika hamil anak pertama walau saya menjaga pengambilan supplement saya,
 • Kejang urat boleh dikatakan setiap malam n sakit belakang
 • Lingkaran hitam di sekeliling leher, celah ketiak, paha dan buku lali
 • Kaki bengkak dari seawal 3 bulan hamil
 • Letih dan tidak lena tidur
 • Keputihan yang agak serius

 

Walaupun masalah-masalah ini merupakan kebiasaan di kalangan ibu-ibu hamil, tetapi ia akan membuatkan kesihatan ibu hamil terganggu dan tidak memberi keselesaan pada ibu-ibu  hamil. Sedangkan saat kehamilan adalah saat-saat indah yang harus dilalui oleh ibu-ibu tanpa menjejaskan kesihatan dan aktiviti harian ibu.
 
Saya dengan kandungan kedua kini, tapi perut tak nampak sangat 🙂
 

hah,  ni dia perut bulat saya..

 

Alhamdulillah hamil kali kedua ini memang terasa perbezaannya walaupun kali ini saya ditemani oleh seorang anak dara yang sedang aktif berusia 1 tahun 9 bulan. Dengan mengamalkan Set Kehamilan Lengkap Shaklee secara konsisten, saya memang sangat berpuas hati dengan kesan dan khasiat yang saya dapat rasai di sepanjang kehamilan kedua ini.

 

 • Tiada lagi kejang urat ketika tidur mahupun ketika berjalan jauh seharian. 
 • Kulit saya bersih tanpa sebarang kesan hitam terutama di sekeliling leher, celah ketiak, dan paha. Tumit kaki saya juga tidak pecah dan merekah seperti kehamilan sebelum ini. 
 • Walaupun sudah masuk bulan ke-enam kehamilan, alhamdulillah, kaki saya masih belum bengkak.
 • Saya rasa lebih bertenaga setiap hari walaupun kehamilan kali ini saya perlu bekerja di pejabat seperti biasa, menguruskan rumah dan anak saya yang sedang aktif, dan juga menjalankan perniagaan Shaklee saya.
 • Saya juga dapat tidur lebih lena tanpa sebarang masalah.
 • Keputihan yang saya alami untuk kehamilan kali ini juga sangat sedikit dan tidak mendatangkan sebarang ketidakselesaan..

 

Saya bersyukur kerana saya adalah dikalangan ibu yang bertuah kerana dapat mengalami saat-saat kehamilan dengan sihat, dan saya juga ingin semua ibu-ibu hamil melalui pengalaman indah ketika mengandungkan si comel anda. Jadi pilihlah yang terbaik untuk anda dan si comel anda untuk perkembangan fizikal dan juga perkembangan otaknya kerana apa yang kita usahakan sekarang pasti memberi kesan kepada bayi yang bakal lahir nanti.

 
Saya sangat mencadangkan ibu-ibu hamil di luar sana untuk mencuba Set Kehamilan Shaklee ini dan merasakan sendiri khasiatnya. Lebih-lebih lagi bagi ibu-ibu yang mengalami masalah seperti kehamilan pertama saya dan juga masalah-masalah ibu hamil yang lain seperti berikut:

 • Sembelit
 • Kerap demam, batuk dan selsema
 • Tiada selera dan morning sickness sehingga tiada tenaga kerana tidak lalu makan
 • Sakit gigi n gusi berdarah
 •  

KLIK SINI untuk Set lengkap kehamilan Shaklee

 

Saya juga mencadangkan beberapa supplement Shaklee untuk masalah-masalah berikut yang biasa dialami oleh ibu-ibu hamil di luar sana:

 

1) Keputihan yang teruk: VITALEA & GARLIC
2) Gastrik / pedih ulu hati: ESP &  B-COMPLEX
3) Demam, batuk dan selsema: GARLIC, SUSTAINED RELEASE VITA C & NUTRIFERON

 

Semoga saat-saat kehamilan ini menjadi saat yang indah untuk dilalui oleh ibu-ibu semua. Jaga kesihatan anda ye, dan pilihlah Shaklee sebagai teman kehamilan anda.
 

Shaklee Independent Distributor:
 
NURUL ZAKEYAH , SID: 889149
leonora.firman@gmail.com
WhatsApp/sms: 017-423 8980
COD: KLCC, Batu Caves & Puchong