017-423 8980 vitaminurul@gmail.com

SET BREASTFEEDING SHAKLEE

set-breastfeeding-shaklee

Dapat menyusukan si comel secara eksklusif dengan susu badan sendiri adalah anugerah yang paling bermakna bagi seorang yang bergelar ibu. Perjalanan penyusuan/breastfeeding tidaklah mudah, banyak ilmu dan pengorbanan yang perlu dilakukan oleh ibu-ibu demi menjayakan misi ini. Secara ringkasnya, untuk seseorang ibu menghasilkan susu ibu yang banyak dan berkualiti, tubuh ibu terlebih dahulu hendaklah sihat dan cukup nutrisi.

 

Kejayaan penyusuan antaranya adalah bergantung kepada kesihatan ibu. Konsep asas penyusuan perlulah difahami terlebih dahulu iaitu LEBIH KERAP BAYI DISUSUKAN atau LEBIH KERAP SESI PERAHAN MAKA LEBIH BANYAK SUSU IBU DIHASILKAN. Pengambilan vitamin akan memberikan kesan yang besar dalam dunia penyusuan sekiranya si ibu memenuhi keperluan asas penyusuan di bawah dengan penuh disiplin dan konsisten.

 

 • Ibu perlu kerap menyusukan bayi secara langsung ATAU bagi ibu yang bekerjaya, membuat sesi perahan yang konsisten setiap 3 jam atau tidak lebih dari itu sehingga payudara benar-benar kosong.
 • Ibu perlu memastikan pengambilan air yang seimbang dan secukupnya setiap hari iaitu tidak kurang dari 3L sehari dan memastikan tidak berdiet dalam menjayakan penyusuan lengkap buat si manja.
 • Ibu juga digalakkan mendekatkan diri dengan Pencipta demi memastikan keseimbangan keperluan rohani dan jasmani dititikberatkan. Bagi muslim, doa dan zikir sangat digalakkan bukan hanya semasa membuat sesi perahan atau sedang menyusukan bayi tetapi menjadikan amalan rutin agar mudah mencapai gelombang alfa, iaitu ketenangan supaya penyusuan dapat berlangsung dengan lancar.

 

SET BREASTFEEDING SHAKLEE / SET PENYUSUAN SHAKLEE (OPTIMUM)

set-breastfeeding-shaklee-6

Terdiri daripada:

1) Vitalea multivitamin dengan formula Zat Besi

2) Sustained Release Vitamin C 

3) B-Complex

4) Alfalfa Complex

5) Energizing Soy Protein (ESP)

6) Ostematrix

 

Fungsi setiap vitamin yang dicadangkan dalam Set Breastfeeding Shaklee:

set-breastfeeding-shaklee-5

VITALEA Multivitamin dengan formula zat besi:

  • Mempunyai vitamin dan galian yang sangat diperlukan oleh tubuh beserta formula lengkap dengan zat besi (iron). Vitalea mengandungi 23 jenis multivitamin dan multimineral yang dapat membekalkan tubuh ibu dengan nutrien yang diperlukan agar ibu sentiasa sihat, cergas dan bertenaga.

 

set-breastfeeding-shaklee-3

SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS:

 • Sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan sistem imunisasi badan. Vitamin C juga perlu untuk mencegah kelenjar daripada rosak dan berdarah dan juga penting untuk pembentukan kolagen supaya kulit ibu lebih cantik dan sihat.
 • Sebiji Sustained Release Vitamin C Shaklee bersamaan dengan keperluan badan iaitu 500mg, dan ianya diformulakan mengikut pelepasan masa dan akan digunakan secara beransur-ansur mengikut keperluan badan kita.
 • Tidak mempunyai pewarna mahupun pengawet tambahan.

 

set-breastfeeding-shaklee-2

B-COMPLEX:

 • Lengkap dengan 8 kumpulan vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan ibu menyusu termasuk asid folic. Setiap ibu menyusu memerlukan vitamin B untuk metabolisme, menukarkan makanan kepada tenaga, meningkatkan sistem pertahanan badan.
 • Membantu mengawal stress akibat kepenatan dan bertindak sebagai penenang untuk emosi yang lebih stabil.

 

set-breastfeeding-shaklee-1

ALFALFA COMPLEX:

 • Raja segala tumbuhan, sumber mikronutrien yang paling kaya.
 • Alfalfa dapat membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu/milkbooster.
 • Alfalfa juga bertindak sebagai penyahtoksin badan dan membantu dalam hal kewanitaan termasuklah menyelesaikan masalah keputihan dan bertindak seperti kacip fatimah.

 

set-breastfeeding-shaklee

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP):

 • Antara komposisi vitamin utama dalam susu ibu juga ialah protein. Apabila tubuh ibu cukup dengan keperluan protein, secara langsung susu yang dihasilkankn pekat dan banyak.
 • ESP berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu, di samping menjadi sumber tenaga kepada ibu menyusu.

 

set-breastfeeding-shaklee-4

OSTEMATRIX (kalsium magnesium):

 • Antara komposisi vitamin yang tinggi dalam susu ibu adalah kalsium. Kalsium penting untuk membina darah, tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Ostematrix membantu menampung kembali kalsium dalam tubuh ibu yAng telah diserap oleh bayi ketika menyusu.
 • Ostematrix juga mencegah kemeruduman susu badan untuk ibu-ibu yang sedang menstrual (period) kekurangan kalsium yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah period.
 • Ostematrix didatangkan dalam tablet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.
 • Mencegah masalah sembelit yang sering dialami oleh ibu-ibu selepas bersalin.

 

KHASIAT SET BREASTFEEDING SHAKLEE

 1. Menyediakan tubuh ibu seoptimum mungkin bagi menghasilkan susu badan yang banyak dan pekat.
 2. Melengkapkan keperluan nutrisi yang cukup untuk ibu dan bayi.
 3. Meningkatkan antibodi ibu dan juga si comel.
 4. Membantu ibu-ibu menjadi lebih bertenaga.
 5. Mengelakkan kelesuan dan juga masalah sembelit ibu.
 6. Memberi refleksi kulit yang lebih cantik dan glowing kepada ibu, tiada lagi wajah pucat ketika berpantang dan menyusu.
 7. Membantu bayi tidur dengan lebih lena dan kurang meragam kerana susu yang pekat dan mengenyangkan.
 8. Membantu memulihkan masalah eczema pada bayi.

 

TESTIMONIAL PENGGUNA-PENGGUNA SET BREASTFEEDING SHAKLEE

set-breastfeeding-shaklee-10

Testimonial Puan Nor Melati.

 

set-breastfeeding-shaklee-9

Testimonial sahabat Puan Siti Ali yang mengamalkan Set Breastfeeding Shaklee.

set-breastfeeding-shaklee-7

Testimonial daripada Puan Shima Samat.

 

Saya juga merupakan salah seorang pengguna Set Breastfeeding Shaklee yang telah merasai keberkesanannya. Saya telah  mengamalkan set ini sepanjang perjalanan penyususan eksklusif susu ibu selama 2 tahun untuk kedua-dua anak saya. Ini merupakan gambar susu perahan di dalam deep freezer  saya ketika meyusukan anak kedua saya. Susu badan sangat meriah dan saya juga bertenaga walau penat bekerja seharian di pejabat.

set-breastfeeding-shaklee-11

Testimonial Set Breastfeeding Shaklee daripada saya sendiri.

KLIK SINI untuk membaca kisah penuh perjalanan penyusuan eksklusif  saya sendiri menyusukan anak kedua saya dengan mengamalkan Set Breastfeeding Shaklee. Hubungi saya untuk membuat order dan anda akan mendapat bimbingan penuh bagaimana untuk meningkatkan penghasilan susu badan anda buat si comel kesayangan.

Shaklee Independent Distributor:

NURUL ZAKEYAH ,
WhatsApp/sms: 017-423 8980
COD: KLCC, Batu Caves & Gombak
vitaminurul@gmail.com