Vitamin C memainkan peranan yang sangat penting dalam tubuh kita. Tahukan anda,terdapat banyak faktor dalam kehidupan seharian kita yang boleh menyebabkan penyusutan Vitamin C dalam tubuh kita? Antaranya adalah merokok, menghidu asap rokok, stress, pengambilan pil penahan sakit dan banyak lagi. 

Sumber Vitamin C yang utama adalah dari buah-buahan, setiap hidangan buah-buahan membekalkan sekitar 45-60mg Vitamin C. TETAPI perlu diingat, buah-buahan hanya akan menghasilkan Vitamin C lengkap dalam masa 10 hari selepas buah itu ranum. Tahukah anda buah-buahan di pasaran dipetik lebih awal dan menyebabkan kandungan Vitamin C-nya berkurang kepada separuh dan akan musnah apabila terdedah kepada pemanasan dalam proses transportasi untuk dipasarkan.
Shaklee Vitamin C adalah pilihan yang bijak untuk mendapatkan sumber Vitamin C organik dan asli anda.
Chewable Vita-C Plus, 90 tablets

 Mengapa Chewable Vita-C Shaklee ini sangat digemari ramai?

  • Rasa limau yang sedap
  • Setiap tablet menyediakan vitamin C setara 1.5 buah oren
  • Memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh
  • Penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik.
  • Diperlukan oleh ibu-ibu mengandung dan yang sedang menyusukan bayi di mana diet harian sahaja tidak mampu memberikan vitamin C yang mencukupi.
  • Ideal untuk kanak-kanak atau sesiapa sahaja yang sukar untuk menelan pil. 

MANFAAT UTAMA:

Membentuk kolagen: Merangsang pembetukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asa otot, tisu, gusi, rangka, dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu menghalang pembentukan kedutan dan menghindari otot dari menjadi lembik.
Memperbaiki simptom pendarahan: Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam di kulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering , ruam dan kulit kasar.
Peningkatan sistem imun: Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan perlindungan dari alergi hidung, kulit dan asthma. Juga mempercepatkan proses pemulihan dan mengurangkan simptom selsema .
Memerangi kanser: Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubih dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser danmembuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel.
Mencantikkan kulit: Ambil Vitamin C seiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab itama kejadian jeragat pada kulit.
Memperbaiki insomnia: Vitamin C membantu mengubati insomnia dan stress masalah berkaitan mental seperti keresahan.
Mengekalkan kolestrol sihat: Vitamin C mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindari arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

Untuk lebih informasi dan order pada harga istimewa:

Shaklee Indipendent Distributor- ID: 889149 (NURUL ZAKEYAH)
leonora.firman@gmail.com
WhatsApp/sms: 017- 423 8980
COD: Batu Caves & KLCC
FB page: Leonora Online Boutique

Related Post