Shaklee Lecithin sangat istimewa kerana ia diekstrak dari kacang soya organik bukan – GMO, setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tidak tepu. 
Lecithin, 180 capsules

MANFAAT UTAMA:

 • Menyerap vitamin yang larut lemak: Membantu tubuh dalam menyerap vitamin A, D,E dan K yang larut lemak.
 • Melindungi hati: Menghalang enapan lemak di hati, sirosis hati,dan hati berlemak. Juga membantu memulihkan kesihatan hati.
 • Pemecahan lemak dan kolestrol:  Lecithin bertindak sebagai ‘pembersih’ salur darah, pengambilan tambahan membantu mengemulsikan dan memetabolisma lemak, kolestrol,dan trigliserid di dalam tubuh.
 • Pelangsingan, menghalang obesiti: Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.
 • Mencantikkan otot dan kulit: Membentuk membran sel, melembabkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik, mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan.
 • Memperbaiki alergi: Menghalang platlet darah dari mengaktifkan tisu gegelung di dalam salur darah, seterusnya mencegah alergi seperti penyakit kulit- dermatitis, demam alergi.
 • Menghalang kejadian batu karang: 90% batu  karang terjadi daripada kolestrol; lecithin mengemulsi kolestrol berlebihan untuk menyekatkejadian batu karang.
 • Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress: Mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf  kranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress. Wanita hamil harus mengambil jumlah lecithin yang secukupnya untuk pembesaran janin yang sihat.
 • Mengahalang tekanan darah tinggi: Memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang arteriosklerosis, menggalakkan peredaran darah.
 • Memperbaiki prostat lelaki: Kajian telah membuktikan masalah prostat dan urethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan kuantiti lecithin yang banyak.
 • Meringankan sembelit: Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin di dalam usus. 

Lecithin sangat dikenali sebagai supplement untuk menurunkan berat badan. Ini kerana fungsinya yang diketahiu sebagai pengemulsi lemak dan kolestrol di dalam tubuh kita.  Mari kita lihat bagaimana cara Lecithin berfungsi sebagai pemecah lemak.

Wah, hebat bukan? Bayangkan lecithin ini bertindak ke atas lemak, kolestrol dan minyak yang masuk ke dalam perut kita melalui makanan yang kita makan. Memang terbukti lecithin boleh membantu kita megurangkan berat badan.

Untuk lebih informasi dan order pada harga istimewa:

Shaklee Indipendent Distributor- ID: 889149 (NURUL ZAKEYAH)
leonora.firman@gmail.com
WhatsApp/sms: 017- 423 8980
COD: Batu Caves & KLCC
FB page: Leonora Online Boutique