Shaklee Vita-lea adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Peninngkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet seperti hari ini. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah-buahan, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulakan secara komprehensif dan seimbang.
Tablet Vita-lea disaluti dengan serbuk nutrisi SPIRULINA. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai “Esplo-tab”. Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.
Ujian klinikal telah membuktikan, dengan pengambilan Shaklee Vita-lea selama setahun secara konsisten boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-lea telah dipilih oleh Center For Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.
Vita-lea multi-vitamin
120 tablets
MANFAAT UTAMA SHAKLEE VITA-LEA:
Penambahan tenaga segera– Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu system memori dan focus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
Pelengkap nutrisi -Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkansayuran (vegetaeian) dan mengalami masalah anemia.
Keupayaan sistem produktif -Penting kepada remaja dan kanak-kanak yang sedang membesar.
Metabolisma– Sangat membantu dalam stimulasi metabolism dan melambatkan proses penuaan.
Element penting pada sel tubuh – Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormone, serta menjaga kesihatan tiroid.
Melindungi organ – Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.
Nutrisi di dalam Shaklee Vitalea: Vitamin A, Vitamin D, Vitamin E, Vitamin C, Asid Folic, Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B6, Vitamin B12, Biotin, Vitamin B5, Kalsium, Fosforus, Iodin, Zat Besi, Magnesium, Copper dan Zink.
Ternyata Vita-lea dalah multi-vitamin hebat yang memang diperlukan oleh setiap peringkat umur, pelengkap kepada supplement sekeluarga. Kerana itulah, Vita-lea adalah item wajib dalam setiap Set Kesihatan Shaklee.
Untuk lebih informasi dan order:
Shaklee Indipendent Distributor- ID: 889149 (NURUL ZAKEYAH)
leonora.firman@gmail.com
WhatsApp/sms: 017- 423 8980
FB page: Leonora Online Boutique