Ini adalah sijil halal terbaru Shaklee bertarikh 27 Januari 2014 yang dikeluarkan oleh Islamic Service of America (ISA) untuk produk2 Shaklee.
ISA adalah salah sebuah badan pengeluar sijil halal di Amerika yang diiktiraf oleh JAKIM.
Produk yang dipasarkan di Malaysia adalah tersenarai dalam sijil tersebut termasuk yang menggunakan bovine gelatin (gelatin lembu) iaitu Lecithin, OmegaGuard dan Vita-E complex. (Tidak semua produk Shaklee US ada dalam pasaran Malaysia)
Orang Malaysia terbiasa dengan JAKIM sedangkan banyak lagi badan pengeluar sijil halal, yang mengeluarkan status halal termasuk untuk produk2 tempatan.  Antara badan pengeluar sijil halal di Asia Tenggara (yang digunapakai di Malaysia) selain JAKIM ialah:
– Islamic Food Research Centre (IFRC) Asia 
– Halal Food Council (HFC) South East Asia
Setiap badan yang mengeluarkan sijil halal mempunyai prosedur yang ketat sebelum mereke mengeluarkan sijil halal kepada sesuatu produk. Status halal di Kanada & USA adalah yang paling sukar untuk dapat pelepasan. Jadi bila Shaklee mendapat sijil halal dari ISA, sepatutnya tiada isu yang perlu diragukan.
Memiliki sijil halal ni bukan perkara main-main, kerana pengeluar sijil akan sentiasa memantau dan mereka boleh menarik balik bila2 masa sekiranya pengilang produk tidak mematuhi syarat-syarat yang ditetapkan.
Oleh itu, sebagai pengguna anda tidak perlu was-was dengan semua produk Shaklee di pasaran Malaysia. Shaklee sebagai sebuah syarikat yang sudah 50 tahun berada di pasaran Malaysia, sangat menjaga sensitiviti pengguna Islam dan memberikan yang terbaik dalam menjamin kebersihan dan kehalalan produk-produknya.
Dapatkan vitamin Shaklee anda dari kami sekarang, kesihatan adalah harga yang paling bernilai, maka jagalah ia dari sekarang.

Shaklee Independent Distributor:

NURUL ZAKEYAH , SID: 889149
leonora.firman@gmail.com
WhatsApp/sms: 017-423 8980
COD: KLCC, Batu Caves & Gombak