017-423 8980 vitaminurul@gmail.com

Saya antara pengguna setia OSTEMATRIX di mana saya telah mengambil Ostematrix selama 8 tahun. Bermula dengan masalah sembelit yang sangat teruk semasa berpantang anak kedua saya (yang kini sudah berumur 8 tahun), sehingga kini saya masih lagi mengamalkan 4 kaplet Ostematrix setiap malam sebelum tidur.

Masalah sembelit adalah perkara biasa bagi wanita berpantang. Bayangkan, sudahlah terpaksa menahan sakit luka jahitan episiotomi ataupun cesarean section (c-sec), kemudian ditambah pula dengan seksa menahan sakit akibat sembelit sehingga terpaksa berada lama di dalam tandas. Alhamdulillah setelah seorang kawan mencadangkan saya mencuba Ostematrix Shaklee, masalah sembelit saya terus hilang! Magnesium di dalam Ostematrix berperanan melegakan otot dalam usus dan juga mampu melembutkan najis dan membantu pergerakan najis di dalam usus sekaligus menghilangkan masalah sembelit.

OSTEMATRIX

Harga: RM 61.25 (120 kaplet)

 

Selepas berpantang, saya meneruskan pengambilan Ostematrix sebagai pelengkap nutrisi kalsium magnesium seharian, untuk memastikan tulang saya sihat dan kuat. Sepanjang tahun 2012 sehingga 2018, saya merupakan seorang ibu yang tidak berhenti menyusu-hamil-menyusu kepada 3 orang cahaya mata saya. Kini setelah 2 tahun ‘pencen’ hamil dan menyusu badan, saya mula bergiat aktif dalam bersenam seperti berlari, berbasikal dan zumba, di mana aktiviti-aktiviti ini juga memerlukan saya untuk mengambil kalsium yang cukup setiap hari.

 

Ostematrix sangat membantu saya dari segi:

 

  • Menghasilkan susu badan yang meriah kerana susu ibu itu sendiri terdiri daripada kalsium dan protin yang tinggi untuk keperluan bayi.
  • Mengelakkan sakit pinggang dan lenguh badan yang teruk.
  • Mengelakkan cramp kaki yang selalu terjadi ketika hamil.
  • Menguatkan gigi (ibu hamil selalu mengalami masalah sakit gigi dan gigi rosak akibat pengambilan kalsium yang tidak cukup kerana bayi dalam kandungan juga menggunakan kalsium)
  • Memberikan rehat dan tidur yang lena.
  • Meringankan simptom PMS seperti senggugut sebelum dan ketika haid.
  • Memberikan kuku dan rambut yang kuat dan bersinar.
  • Membantu proses pemulihan otot selepas bersenam

 

Secara puratanya seseorang individu dewasa yang sihat perlu mengambil 1000 mg kalsium setiap hari daripada makanan dan minuman yang diambil. Itu keperluan untuk individu dewasa yang sihat tau. Manakala untuk warga emas berusia 50 tahun ke atas, wanita hamil dan wanita yang sedang menyusu badan, mereka pula memerlukan 1500 mg kalsium setiap hari!

Amalan pemakanan harian biasanya tidak dapat menampung keperluan kalsium ini terutamanya jika anda tidak mengamalkan pemakanan seimbang seperti yang dicadangkan oleh pakar pemakanan. Faktor lain seperti cara memasak, suhu tinggi ketika memasak dan cara penyimpanan makanan juga dapat menghapuskan kalsium dalam makanan dan minuman yang anda ambil setiap hari. Ostematrix adalah salah satu cara yang berkesan untuk membantu badan mendapat keperluan kalsium harian yang cukup.

 

Berikut saya kongsikan lagi testimonial-testimonial daripada pengguna-pengguna Ostemarix yang lain:

 

 

Jika anda juga mengalami masalah-masalah seperti saya dan juga pengguna-pengguna Ostematrix ini, bolehlah mencuba untuk mula mengamalkan Ostematrix sebagai suplimen harian anda. Inshaallah anda akan berpuas hati dengan khasiat dan kesannya nanti seperti kami.

Klik butang WHATSAPP di bawah jika anda ingin mendapatkan lebih konsultasi, berbual dengan saya atau membuat order. Semoga kita semua dikurniakan kesihatan yang baik kerana itulah anugerah yang sangat bermakna.

 

KLIK SINI untuk testimonial dan lebih info tentang Ostematrix Shaklee.

Untuk info atau pesanan produk Shaklee:

Pengedar Shaklee Kuala Terengganu, Kuala Nerus & Kuala Berang, Terengganu.