Sempena dengan promosi Shaklee Meal Shakes sepanjang bulan Mei 2014 ini, jom kita ketahui kelebihan-kelebihan dan khasiat-khasiat Meal Shakes ini untuk kita sekeluarga di samping testimonial pengguna-pengguna Meal Shakes yang sudah mencubanya.

TESTIMONIAL SHAKLEE MEAL SHAKES

“Alhamdulillah, nk sharing kisah iqbal dan mealshakes Shaklee.
• Iqbal, sgt susah nk mkn, kdg2 terkejar kejar nk suap nasi.
• kalau pksa mkn kdg2 dia buang balik makanan lm mulut.
• Susah nk cuba makanan baru

So sy decide bg dia mealshakes. Perubahan ketara:
1- pg2 bgun tido mesti mintak makanan,.sblm ni xpernah mintak. Dan byk kali dia akan mintak nasik/nestum/snek cam koko krunch, biskut etc dlm sehari. 
2- mkn xyh kejar2 sgt melainkan time dia excited main.
3-paling suka bila dia try mknan bru dan yg mana dia rasa sdap, bykla dia mkn.

Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah. Mmg gembira sgt2 tgk perubahan dia. Syukur sgt2. Skrg sy happy time dia mintak nk mkn, sbb dia akan mkn sgguh2 lps tu. Mmg dia masih rejek makanan yg xbiasa dia mkn, sbb dia picky eater, so yg tu susah skit nk ubh, cuma bila mkn nasik dia, mmg laju.
**Sy bancuh mealshakes dlm nestum sbb dia xminum susu botol. Bg lm nestum pagi2 sbgai bfast.”
 ~ Pn. Nur Azwa Mhd Riffin
“Inilaa anak saya Ariff yang sekarang. Nak masuk umur 3 tahun tak lama lagi. Selera makan dia improve banyak sejak ambik mealshakes & vit c chewable masa umur 1 thn lebih hingga sekarang. Sembelit dah jarang sangat2. Selsema pun dah boleh sembuh dengan cepat, tak macam dulu. Tak perlu ubat klinik pun.
Ariff dah tak perlu ambik mealshakes hari2. Cukup 3x seminggu, 1 sudu masuk dalam susu dia setiap pagi. Cukup time dia akan tanya nasi. Kesukaan dia telur. Air masak pun dah tak payah nak paksa2 macam dulu.
Selain tu Ariff sangat aktif & cerdas. Dia cepat tangkap apa yang diajar. Dah lama tak timbang berat dia. Tapi saya tak risau berat dia asalkan dia sihat.”
~Pn. Yana Ramly

“Testimoni anak bujangku.
Aisy stop menyusu badan dalam umur 1y and half… Lepas tu die kerap sangat demam, batuk & selsema… kadang-kadang sampai muntah2 teruk. Masa menyusu badan dulu ada jugak demam tapi xderla teruk sangat and jarang2. Ni sampai berkali2 pulak dlm sebulan… Ibu mane yang tak risau? Saya ada bagi Aisy meal shakes tp x konsisten. Omega guard pun same tapi bile die dah kena amik darah bagai sebab demam berpanjang x elok2 lepas p klinik, so saya mula bg die mealshakes campur dlm susu die. If batuk sy campur Omegaguard dlm susunya jugak ~ sbb susah nak handle die sorang kalau bg terus. Alhamdulillah nampak perubahan yang ketara dengan die.

1) selera makan die bertambah! Sebelum ni die akan geleng kepala kalau kite tanya die nak makan ke tidak apatah lg disuap tapi sekarang kalau nampak KFC @ kedai makan je mesti sebut ‘dash’ maknanya nasik. Adakalanya makan berulang2. Syukur Alhamdulillah…

2) Die tak lagi kerap demam macam selalu. Kalau demam pun alhamdulillah taklah seteruk dulu & tak sekerap dulu. Macam semalam die demam, lemah tak bermaya je.. makan pun jadi tak selera. Terus tambahkan mealshake dlm susu & bagi die… Pagi tadi tengok die bangun awal and kembali aktif macam biasa walaupun selsema x hilang lg ~ dulu pandai mintak vitamin c chewablenye sendiri skg xmo pulak die…”
~Pn. Fauzi Dan Lizar

Oleh itu bagi ibu-ibu yang mempunyai anak-anak yang undeweight, picky eater atau sering demam dan selsema, bolehlah mencuba Shaklee Meal Shakes sebagai ikhtiar untuk kesihatan anak-anak.

KLIK SINI untuk mengetahui lebih lanjut tentang kebaikan-kebaikan Shaklee Meal Shakes.

Shaklee Independent Distributor:

NURUL ZAKEYAH , SID: 889149
leonora.firman@gmail.com
WhatsApp/sms: 017-423 8980
COD: KLCC, Batu Caves & Gombak

Related Post