017-423 8980 vitaminurul@gmail.com

Bagi kulit normal, proses penggantian kulit berlaku secara perlahan-lahan. Biasanya mengambil masa antara 28 hingga 30 hari sebelum sel mati ini tanggal daripada badan.

 

vitamin shaklee untuk pesakit psoriasis-poster

 

Namun, bagi pesakit PSORIASIS, kecelaruan sistem imun badan ini menghantar isyarat untuk mempercepatkan proses kitaran kulit kepada tiga hingga TUJUH hari sahaja! Ini menyebabkan kulit sel kulit membahagi dengan cepat. Keadaan itu menyebabkan tubuh tidak dapat membuang lebihan sel kulit yang berkumpul. Sebaliknya, ia timbul di permukaan kulit sebagai kepingan atau tompok putih yang disebut sebagai PLAK PSORIASIS.

 

vitamin shaklee untuk pesakit psoriasis-

Plak Psoriasis

 

APAKAH ITU PSORIASIS?

 

Psoriasis adalah penyakit kulit yang kronik di mana kulit penghidap menebal lebih cepat dari kulit yang normal. Penyakit ini tidak berjangkit. Kawasan yang biasa dihidapi adalah kulit kepala, lutut, siku lengan dan kaki tetapi boleh juga melibatkan bahagian badan yang lain termasuk kuku.

 

vitamin shaklee untuk pesakit psoriasis-skin

 

Sebenarnya Psoriasia adalah penyakit berkait sistem imuniti badan yang menyerang diri sendiri. Walaupun pesakit menjaga kebersihan diri dengan baik, Psoriasis pun, tetap boleh berlaku, tidakak kira usia dan jantina kerana ianya bukanlah masalah hygiene. Psoriasis berlaku apabila fungsi sel darah putih (sel limfosit T) yang tidak normal mencetuskan keradangan dan gerak balas imun pada kulit. Pesakit akan merasa gatal dan sangat tidak selesa, terutama apabila berada dalam keadaan panas dan berpeluh.

Psoriasis juga bukanlah penyakit berjangkit. Ianya tidak boleh sembuh tetapi rawatan jangka panjang boleh mengawal masalah ini. Jangan garu atau kikis sisik atau psoriasis kerana ia akan menjadi lebih teruk dan kulit menebal. Ubat-ubat yang digunakan dalam rawatan Psoriasis diberikan bergantung pada jenis Psoriasis, serta masalah kesihatan lain pesakit. Rawatan psoriasis biasanya merangkumi:

  • Ubat topikal : mandian, syampu, pelembap dan krim.
  • Rawatan sistemik : ubat-ubatan.

Pesakit Psoriasis juga digalakkan untuk menjaga diet yang sihat serta mengamalkan pengambilan suplimen yang sesuai untuk membantu mengawal keradangan.

 

VITAMIN SHAKLEE UNTUK PESAKIT PSORIASIS, VIVIX SHAKLEE

 

Vivix mengandungi anti-oksidan yang tinggi , yang dapat mengurangkan keradangan dan membina semula sel-sel baru kulit yang sihat. Masalah-masalah kulit seperti Ekzema dan Psoriasis timbul akibat keradangan kulit. Vivix Shakle kaya dengan resveratrol dan polifenol daripada tumbuhan (anggur muscadine, purple carrot, elderberi dan poligonum cuspidatum) yang terbukti secara klinikal dapat menambahbaik pelbagai masalah kesihatan.

Formula yang terkandung di dalam Vivix Shaklee bertindak memperbaharui sel-sel tubuh sehingga ke DNA. Ini membolehkan proses penggandaan kromosom sel berlaku seperti yang sepatutnya. Suplimen resveratrol tinggi dengan anti-oksidan ini bertindak dengan 4 cara:

  • Membantu pembaikan sel (cegah keradangan)
  • Perlindungan sel (melindungi dari pembentukan AGE protein)
  • Menguatkan tenaga sel (tingkatkan penghasilan mitokondria)
  • Meningkatkan prestasi sel (penuaan sihat).

 

Selain Vivix Shaklee, pesakit Psoriasis juga digalakkan untuk mengambil Omega Guard (sumber Omega 3 berkualiti untuk mengurangkan keradangan) dan Sustained Release Vita-C Plus (untuk kulit yang lebih kuat dan meningkatkan imuniti tubuh).

 

TESTIMONIAL VIVIX SHAKLEE MEMBANTU MASALAH PESAKIT PSORIASIS

“Saya nak jumpa orang pun segan”. Itulah luahan pesakit Psoriasis ini ketika ingin membeli Vivix. Cuba kita berada di tempat orang yg kena kena PSORIASIS.Stigma masyarakat secara automatik membuatkan beliau rasa sukar nak keluar berdepan dengan orang ramai.

Alhamdulillah berikut adalah progres masalah Psoriasis beliau dalam masa 3 minggu menggunakan Vivix. Belum habis sebotol Vivix pun. Jelas perbezaan, plak Psoriasis beliau semakin menipis dan hilang. Tiada flare baru. Beliau rasa lega dan gembira sangat. Alhamdulillah!

vitamin shaklee untuk pesakit psoriasis

 

vitamin shaklee untuk pesakit psoriasis-w2

 

vitamin shaklee untuk pesakit psoriasis-w3

 

Jika anda mengalami masalah Psoriasis ini, cubalah amalkan Vivix dengan konsisten. Kebaikan Vivix sudah terbukti dengan pelbagai kajian dan formulanya telah di ‘patent’, hanya terdapat di Shaklee sahaja. Maka tidak hairanlah jika Vivix menjadi produk paling laris dan premium di Shaklee.

 

KLIK SINI untuk lebih info tentang khasiat dan kebaikan Vivix Shaklee.

 

Untuk info atau pesanan produk Shaklee:

Pengedar Shaklee Kuala Terengganu, Gong Badak & Kuala Berang, Terengganu.