017-423 8980 vitaminurul@gmail.com

VITAMIN C CHEWABLE KINI KEMBALI

 

vitamin c chewable

 

Setelah 2 tahun menghilang, kini Vitamin C Chewable Shaklee kembali menemui semua penggemarnya. Jika dahulu namanya ialah Chewable Vita-C, sekarang ia telah dikenali sebagai Chewable-C Plus bagi mengikut perubahan piawaian Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Bagus kan Shaklee ni, semua yang dibuat mendapat endorsement KKM tau, dari A sampai Z, demi memberikan vitamin terbaik untuk rakyat Malaysia. Walaupun terdapat perubahan nama pada Vitamin C Chewable, formula dan kandungannya adalah sama dengan Vitamin C Chewable yang lama. Manfaatnya dapat anda nikmati sama seperti dulu!

 

Ramai yang menunggu kehadiran semula Vitamin C Chewable ni sebab rasanya yang sedap, masam & manis just nice, tapi jangan bimbang, rasa manis-manis Chewable Vitamin C Shaklee ini adalah dari sumber semulajadi. Anak-anak dan orang dewasa pun menggemari rasanya, so tiada alasan lagi bagi individu yang tak suka telan pil untuk mendapatkan sumber vitamin C harian yang cukup!

vitamin-C-chewable-1

KEPENTINGAN VITAMIN C

Tubuh kita bukan seperti arnab yang dapat menghasilkan sendiri vitamin C. Kita bergantung kepada pengambilan makanan harian untuk mendapatkan vitamin C dalam badan kita, ia tidak boleh dihasilkan sendiri! Sebab itu perlunya pengambilan makanan yang kaya dengan vitamin C bagi memastikan kita cukup vitamin C.

 

Vitamin C merupakan vitamin larut air yang sangat mudah termusnah oleh pencemaran persekitaran, stress, asap rokok dan sebagainya. So boleh bayangkan tak kehidupan harian kita yang memang terdedah dengan faktor-faktor tersebut, dan kita tidak makan vitamin C dalam jumlah yang disarankan setiap hari, sudah tentu badan kita akan menghadapi masalah kekurangan vitamin C.

 

KESAN AKIBAT KEKURANGAN VITAMIN C

Cuba periksa balik, adakah perkara-perkata berikut berlaku kepada anda, ahli keluarga atau anak-anak anda. Jika ya, anda mungkin telah mengalami simptom kekurangan vitamin C dalam tubuh.

 

 • Sistem imunisasi tubuh yang lemah, mudah dijangkiti demam, selsema, batuk dan senang jatuh sakit.
 • Mudah lebam pada tubuh
 • Skurvi
 • Luka lambat baik, pendarahan lambat berhenti dan kurang upaya memperbaiki sel kulit, tulang, salur darah, gigi dll
 • Kulit sentiasa kering (cuba calarkan kulit tangan anda dengan kuku, ada timbul garisan putih tak?)
 • Cepat letih dan lesu
 • Rambut bercabang
 • Sering mengalami gusi dan gigi berdarah
 • Hidung berdarah
 • Kekurangan berat badan

 

vitamin-C-chewable-3

 

KEISTIMEWAAN VITAMIN C CHEWABLE SHAKLEE

 

 • Mempunyai rasa sitrus yang enak.
 • Ditambah dengan serbuk rosehips, bioflavonoid sitrus dan hesperidin untuk meningkatkan fungsi vitamin C dan menghalang oksidasi vitamin C dalam tubuh.
 • Setiap tablet menyediakan vitamin C setara 1.5 biji buah oren atau 100mg vitamin C yang dapat diserap secara efisyen oleh tubuh setiap jam.

 

Kenapa perlu kunyah? Sebab apabila dikunyah ia akan lebih mudah dipecahkan oleh air liur dan membantu penyerapan yang lebih baik apabila tiba di usus kecil kita. Maka lebih banyak khasiat dapat diserap oleh tubuh.

vitamin c chewable 2

Vitamin C Chewable ini sudah mula berada di pasaran dengan harga RM51.25 sahaja (90 tablet). Cepat-cepat order untuk 1 rumah anda dapat menikmati sumber vitamin C yang sedap dengan mudah!

 

 

Untuk info atau pesanan produk Shaklee:

Pengedar Shaklee Di Kuala Terengganu, Gong Badak, Unisza & UMT, Terengganu.