Assalamualaikum.. Melakukan Ibadah Umrah dan Haji memang menjadi impian setiap umat Islam. Semoga semua kita berpeluang menjejakkan kaki ke sana.

Perubahan cuaca di Mekah, Madinah dan negara-negara ziarah yang lain kadang-kadang akan memberikan rasa tidak selesa kepada kita. Ye la, cuaca Malaysia tidak sama dengan cuaca di sana.

Mari kita baca testimonial dari Puan Wan Derina Wan Dahili ini.

 “Syukur Alhamdulillah baru2 ni saya berpeluang menunaikan umrah & ziarah bersama suami. Selama 14 hari & dengan keiizinan Allah juga, sihat & ringan rasa badan.

Sebelum pergi saya bawa bekal vitamin2 dalam foto. Asalnya ada bawa sebotol Vivix juga yang kemudian tertinggal dalam fridge bilik hotel di Kuching. Tak sampai ke tanah suci si Vivix tu ~ WaAllahualam.

Saya amalkan Omega Guard, B complex & Ostematrix setiap hari untuk kekuatan fizikal & kesihatan. Carotomax untuk penjagaan mata kerana banyak membaca.

Suami memang tak tinggalkan AJHT & Ostematrix setiap hari walaupun di Malaysia.

Performance drink (dalam tumbler tupperware) saya minum sekali sekala masa di Istanbul sebelum sampai tanah suci. Semasa di tanah suci, of course, tiada yang lebih menyegarkan selain dari Air Zamzam. SubhanaAllah…

Di penghujung “trip” badan rasa macam nak demam & sakit tekak. Mungkin sebab keadaan di Mekah masih berdebu2 -” construction everywhere. Terus saya ambik Nutriferon sebelum tidur. Alhamdulillah dah tak jadi demam & tinggal batuk sedikit2 saja.

Alhamdulillah vitamin2 ini sangat membantu saya & suami. Di harapkan perkongsian saya ini bermanfaat untuk anda juga.”

 Ini pula persediaan Puan Maria Haji Abas untuk ibubapanya ketika melakukan ibadah Umrah.

 “Bekalan utk Ibubapa saya ke Umrah. Semoga diberi kesihatan yg baik sepanjang perjalanan, selamat pergi dan balik serta mendapat umrah yg mabrur. Amin yarabbal alamin..


1. Nutriferon– utk meningkatkan immune system
2. Vitalea– multivitamin utk memberikan tenaga dan nutrient yg diperlukan
3. Omega Guard – juga utk tenaga
4. Vit C Sustained Release 500mg- Utk immune system serta mengelakkan/mengurangkan selsema
5. AJHT– utk keselesaan sendi
6. Ostematrix – calcium + vit D + Magnesium utk keselesaan sendi, lenguh2 badan, sakit kepala
7. ESP– utk badan yg sihat dan bertenaga”

 
Alhamdulillah, Shaklee menemani Puan Wan Deria dan ibubapa Puan Maria untuk melakukan ibadah di sana dengan lebih sihat dan selesa. Ini antara usaha yang kita boleh lakukan.. Saya teringat semasa ibu saya mengerjakan ibadah Haji di Tanah Suci, beliau juga membawa B Complex dan Vitamin C Shaklee sebagai bekalan. Lebih ringan badan katanya. Ibu saya memang pengguna Shaklee sejak dari muda lagi..  

Jika ada ibu bapa kita yang bakal ke Tanah Suci juga, bolehlah kita mengambil peluang ini untuk menghadiahkan mereka supplement Shaklee untuk kesihatan yang lebih baik. Semoga dipermudahkan ibadah mereka..

Untuk lebih informasi dan order pada harga istimewa:

Shaklee Indipendent Distributor- ID: 889149 (NURUL ZAKEYAH)
leonora.firman@gmail.com
WhatsApp/sms: 017- 423 8980
COD: Batu Caves & KLCC
FB page: Leonora Online Boutique

Related Post