017-423 8980 vitaminurul@gmail.com

 “Malaysia di tangga ke-10 di dunia dengan jumlah penghidap kencing manis teramai”

-Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO)

 

Adakah anda salah seorang daripada penyumbang kepada statistik ini? Kita di Malaysia seolah-olah sudah memandang ringan kepada penyakit diabetes ini. Sehingga jika seseorang yang berumur 50-an tidak menghidapi diabetes, maka dia dianggap sangat bertuah! Diabetes bukanlah satu penyakit yang boleh dipandang ringan, kerana komplikasi yang hadir bersama dengan penyakit ini sangat serius. Ketahui adakah anda berisiko atau sebenarnya anda sudah dihinggapi diabetes.

merawat diabetes 14


Shaklee Vivix
adalah satu penemuan hebat hasil kajian saintis-saintis Shaklee, yang dapat membantu mencegah dan merawat diabetis dan komplikasinya. Pengambilan Vivix secara berterusan membantu merawat diabetes selain membantu bacaan gula dalam darah yang sihat.

1450731_10152065212053944_1535568882_n

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU MENCEGAH & MERAWAT DIABETES?

 

Ramuan Vivix yang terdiri daripada campuran botani yang kaya dengan Resveratrol dan Polifenol dapat memberi manfaat kepada pesakit diabetes.

diabetes 1

Resveratrol dan Polifenol dapat memberi mencegah dan merawat diabetes serta komplikasinya dengan cara:

 

1) Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin (“metabolic syndrome”), lalu meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin.

Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak. Pengambilan Vivix secara berterusan dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan diabetes yang disebabkan oleh kerosakan gen. Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, diabetes dapat dirawat. Apabila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan mengeluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah. Jadi Resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin oleh itu mengurangkan amaun insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula dalam darah.

 

2) Mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam tubuh kita.

Untuk mencegah atau merawat diabetes, satu enzim iaitu dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah diaktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan enzim.

 

3) Mengawal kepekatan gula dalam darah

Karbohidrat yang dicerna akan menghasilkan gula yang memberikan kita tenaga. Walau bagaimanapun, pengambilan karbohidrat yang tinggi seperti nasi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah kita meningkat. Dengan pengambilan Vivix, polifenol yang terkandung dalam anggur muscadine akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan diabetes.

 

4) Mengelakkan kerosakan mata, menggalakkan penyembuhan luka dengan segera

Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.

 

5) Mencegah pembentukan protein AGE

1470107_10152065212348944_623716414_n

Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit diabetes. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan penbentukan protein AGE ini.

diabetes 3

Vivix bertindak sehingga ke tahap DNA

Ramuan Vivis adalah 10 kali lebih kuat daripada Resveratrol. Berbanding Resveratrol semata-mata, Vivix yang mengandungi campuran Resveratrol dan Polifenol bertindak dengan lebih berkesan bagi mencegah pembentukan protein AGE.

diabetes 2

Kesan Vivix berbanding Resveratrol sahaja terhadap pengumpulan Protein AGE

 

Testimonial pelanggan yang berjaya merawat diabetes & komplikasinya selepas penggunaan Shaklee Vivix

Testimonial 1: En. R Jitendra

merawat diabetes 10

Kadar gula dalam darah 15..5 ke 4.8 dengan penggunaan Vivix secara konsistan.

 

Testimonial 2: Ibu Pn. Norita

merawat diabetes 11

Vivix membantu merawat komplikasi diabetes pada mata dan buah pinggang ibunya.

 

Testimonial 3: Pelanggan Shaklee Pn. Ummi

Pesakit diabetis ini menjalani pembedahan kaki tetapi luka tidak sembuh selepas pembedahan tersebut. Setelah menggunakan sebotol Vivix, inilah hasilnya.

merawat diabetes 16

 

Testimonial 4: Pelanggan Shaklee Pn. Nitrah

merawat diabetes 13

 

Testimonial 5: Suami Pn. Nor Azreen & pelanggan Shakleenya

merawat diabetes 12

 

Testimonial 6: Ibu Pn. Nurul Aziiza

merawat diabetes 15

 

 

Dapatkan Vivix untuk langkah pencegahan dan merawat diabetes anda & orang-orang yang anda sayangi. Hubungi kami untuk harga istimewa Shaklee Vivix anda!

 

Shaklee Independent Distributor:

NURUL ZAKEYAH ,
WhatsApp/sms: 017-423 8980
COD: KLCC, Batu Caves & Gombak
vitaminurul@gmail.com